Pink Floyd: “Animals 2018 Remix”

Обикновеният слушател може и да не чуе драстични разлики в новия микс на емблематичния десети албум на Pink Floyd, но сериозните фенове ще оценят добавените от James Guthrie острота и яснота на звука. Познатият, но вече по-детайлен музикален пейзаж на албума, който е на близо 50 години, все още има какво да ни каже за света, в който живеем днес.

Death Cab For Cutie: “Asphalt Meadows”

Сформирани през 1997 г. в САЩ, Death Cab for Cutie почти веднага навлизат в редиците на най-добрите банди на епохата си, главно благодарение на забележителната мощ на комплексните песни на съоснователя на групата, китарист и водещ текстописец Benjamin Gibbard. “Asphalt Meadows” е десетият студиен албум на Death Cab for Cutie, в който групата навлиза още по-надълбоко в собственото си уникално звучене, за което свидетелства водещият сингъл от албума “Roman Candles”.

Lou Reed: “Words & Music, May 1965”

В годината, в която Lou Reed трябваше да навърши 80, албумът предлага невероятен, неподправен поглед към ранните години от кариерата на изпълнителя. Колекцията от неиздавани досега песни остава скрита в продължение на близо 50 години. Тези песни, здраво вкоренени във фолк традицията, ясно показват продължителното влияние на Lou върху развитието на съвременната американска музика – от пънк до арт рок и всичко между тях.