Megadeth: “The Sick, The Dying… And The Dead!”

“The Sick, The Dying… And The Dead!” е втората копродукция на Dave Mustaine и Chris Rakestraw (Danzig, Parkway Drive) след “Dystopia” (2016). Албумът е записан в домашното студио на Mustaine в Нашвил, Тенеси, с китариста Kiko Loureiro и барабаниста Dirk Verbeuren. Временно като басист за записите на албума се включва Steve DiGiorgio, след което басистът James LoMenzo отново се присъединява към семейството на Megadeth за постоянно.

“За първи път от много време насам всичко, от което имахме нужда за този албум, си е на мястото. Нямам търпение феновете да го чуят”, сподели Dave Mustaine.

“The Sick, The Dying… And The Dead!” включва 12 нови парчета и ще излезе на CD, винил, касета, както и дигитално.

Tom Chaplin: “Midpoint”

Продуциран от Ethan Johns, емоционално зареденият нов албум на фронтмена на Keane включва 13 нови песни. Tom започва да ги пише преди две години, когато пандемията прекъсва турнето на Keane към албума “Cause and Effect” (2019). Парчетата, плод на размишления и въображение, са записани в рамките на 6 седмици в студиото на Peter Gabriel Real World Studios в Бат и студиото на Paul Epworth The Church в Северен Лондон.

Според Chaplin макар песните да споделят емоционалната топлина от дебютния му албум “The Wave” (2016), като звучене “Midpoint” е откровение: “Албумите на Keane са толкова многослойни, за да се получи плътен звук и да се запълнят пространствата. Но в този албум звукът изобщо не е толкова наситен, колкото съм свикнал.”

Blind Guardian: “The God Machine”

12-ият студиен албум на германската пауър метъл банда е записан по време на пандемията, но някои от песните са написани преди 2020 г. Фронтменът Hansi Kürsch коментира: “За нас този период беше добър от творческа гледна точка, защото ни позволи да не бързаме. Можеше да се замислим какво искаме наистина и как да се получи така, че то да е представително както за нас, така и за периода. Според мен албумът можеше да е дори още по-твърд. Преди продуцирането му слушах даже дет метъл, но другите членове на Blind Guardian наложиха вето над това. Не искахме да преработваме звука си, но и не желаехме да продължим по същия път завинаги. The God Machine е ново начало за нас. Поехме по нов курс и се върнахме към някои неща, които пренебрегвахме в последните няколко албума.”

Two Door Cinema Club: “Keep On Smiling”

Петият студиен албум на северноирландската банда ще излезе дигитално на 2 септември, а физическите формати ще бъдат издадени на 4 ноември. “Keep On Smiling” е написан и продуциран от Two Door Cinema Club по време на пандемията и периода на излизане от локдауните. Като продуценти допълнително се включват също Jacknife Lee (The Killers, Taylor Swift, Bloc Party) и Dan Grech Marguerat (Halsey, Lana Del Rey, George Ezra).

King’s X: “Three Sides Of One”

Черешката на тортата за тази седмица! Първи нов албум на King’s X след 14 години пауза! Dug Pinnick разказва: „Всяка песен е напълно различна от другите. Взехме всяка песен и се опитахме да направим като “белия” албум на The Beatles и просто да седнем и да кажем: „Нека й дадем това, от което има нужда“. Не е нужно да има тежкия бас на Doug Pinnick, ако има нужда от звук от типа на Paul McCartney. Ty Tabor споделя: “Това е като всяка песен. Нека я направим това, което е, но все пак да бъде King’s X. Така че мисля, че звучи като King’s X, но се надяваме, че всички ще почувстват, че направихме още една крачка напред. Целият смисъл е просто да се опитаме да продължим напред докато все още гледаме назад. Има много неща в този запис, които напомнят за King’s X напълно, но има и този нов King’s X, мисля. Звуково погледнато, ние сме наистина развълнувани, защото това е пълен аналогов запис с изключение на Pro Tools. Беше заложен аналогово — всичко — и беше мастериран на аналогова лента и дори с аналогови еквалайзери, за да получите компресия вместо “цифри”. Така че в този запис няма “цифри”. Така че, когато го чуете, ще ви върне малко назад. Звучи сякаш сте направили истински запис през 70-те, в звуково отношение. Това е, като, ти казваш: „Уау, басът е огромен, но мога да чуя всичко останало“. Michael Parnin свърши невероятна работа — старателна работа — за да звучи като плоча, която можете да поставите и да свири завинаги.

Пълен списък с албумите за 2022-ра може да намерите тук.