Arctic Monkeys: “The Car”

“The Car” е седмият студиен албум на Arctic Monkeys. Включва 10 нови песни, написани от Alex Turner, продуциран е от James Ford и е записан в Butley Priory, Съфолк, La Frette, Париж, и RAK Studios, Лондон. След “Tranquility Base Hotel + Casino” от 2018 г., в “The Car” Arctic Monkeys се развихрят в нов и пищен музикален пейзаж, като албумът съдържа едни от най-богатите и най-вълнуващите вокални изпълнения в кариерата на Alex Turner.

Architects: “The Classic Symptoms of a Broken Spirit”

Десети студиен албум на британската метълкор банда. Продуциран е от Dan Searle и китариста Josh Middleton, с допълнително продуциране от фронтмена Sam Carter в Middle Farm Studios в Девън и собственото им студио Brighton Electric Studios. С албума бандата отбелязва завръщането си към записите в студио, тъй като последният им запис, “For Those That Wish To Exist”, е създаден предимно дистанционно заради COVID ограниченията. Резултатът е нещо “по-свободно, закачливо и спонтанно”, обяснява Searle.

a-ha: “True North”

Придружен от филм, албумът съчетава визиите на бандата с таланта на норвежкия оркестър, наречен Арктическа филхармония, за да изплете повествование, напомнящо ни за колективната връзка на човечеството с околната среда. Мултимедийното преживяване е уникално за a-ha. “True North” е и сътрудничество между a-ha и Будьо, който е първият арктически град, избран за Европейска столица на културата през 2024 г.