Steve Vai: “Vai/Gash”

Vai споделя, че албумът е написан и записан като един вид поток на съзнанието през 1991 г. в рамките на две седмици и в отговор на желанието на музиканта да слуша определен вид музика докато кара мотоциклета си Harley Davison заедно с приятелите си. По думите му материалът напомня за конкретен тип рок музика, която Vai слуша като тийнейджър през 1970 г.

The Arcs: “Electrophonic Chronic”

През 2015 г. Dan Auerbach влиза в студиото с Leon Michels, Nick Movshon, Homer Steinweiss и вече покойния Richard Swift, за да запише дебютния албум на The Arcs “Yours, Dreamily” в рамките на няколко сесии за над две седмици. Сега, 7 години по-късно, същите тези сесии се превръщат в основата, върху която членовете на групата създават втория си албум “Electrophonic Chronic”, който е колекция от психеделичен рок, фънк и меланхолични ритми.

Uriah Heep: “Chaos and Colour”

Енергичният 25-ти студиен албум на британските хард рок легенди кипи от експлозивни китари, забележителни хармонии и характерните за бандата щедри кийборд основи. “Chaos and Colour” е страхотен албум с качествен хард рок от ветераните в жанра, които продължават да създават материал от най-висок клас. Той ще даде нов живот на старите фенове, а новите със сигурност ще го намерят за изключително откритие.