Arctic Monkeys обявиха дългоочаквания си седми студиен албум, „The Car“ – вижте всички подробности по-долу.

Групата от Шефилд ще издаде записа с 10 песни в петък, 21 октомври чрез Domino. Можете да го поръчате/запазите предварително тук. „The Car“ е продуциран от James Ford и е записан в Butley Priory в Съфолк, La Frette в Париж и RAK Studios в Лондон.

Според прессъобщение, записът „заварва Arctic Monkeys да се развихрят в нов и разкошен музикален пейзаж и съдържа някои от най-богатите и възнаграждаващи вокални изпълнения в кариерата на Alex Turner“. Той ще включва новото парче „I Ain’t Quite Where I Think I Am“, което AM представиха по време на шоуто си на фестивала Zurich Openair в Швейцария снощи (23 август).

Други заглавия на песни включват „There’d Better Be A Mirrorball“, „Sculptures Of Anything Goes“, „Jet Skis On The Moat“, „Body Paint“ и „Mr Schwartz“. Вижте пълния списък с песни и обложката (която е заснета от барабаниста Matt Helders) по-долу.

Луксозното дългосвирещо издание на предстоящия албум ще бъде налично на лимитирано издание на сив винил и гланцово изображение на корицата чрез официалния уеб магазин на Arctic Monkeys.

Освен това ексклузивен винил с кремав цвят ще бъде наличен в независими магазини за звукозаписи и магазини за HMV. „The Car“ също ще се предлага на стандартен LP, CD и касета, както и във всички стрийминг платформи.

Arctic Monkeys “The Car

  1. There’d Better Be A Mirrorball
  2. I Ain’t Quite Where I Think I Am
  3. Sculptures Of Anything Goes
  4. Jet Skis On The Moat
  5. Body Paint
  6. The Car
  7. Big Ideas
  8. Hello You
  9. Mr Schwartz
  10. Perfect Sense

Още през май Matt Helders каза, че „The Car“ „продължава там, където [предишният им албум „Tranquility Base Hotel & Casino“] спря в музикално отншение“.

Преди малко повече от година стана ясно, че групата е записвала нов материал в Съфолк. Миналия ноември Helders каза пред BBC Radio 5 Live, че Arctic Monkeys „винаги се опитват да направят нещо малко по-различно“ с всяко издание.

След настоящия си европейски тур, Arctic Monkeys ще се завърнат в Обединеното кралство този уикенд на Reading & Leeds 2022. Турнето им ще посети също Северна Америка, Южна Америка и Австралия.

В рецензия на скорошното заглавие на Monkeys на фестивала Sziget, NME написаха: „Те представят шоу, което отдава еднакво уважение на всеки ъгъл от техния каталог и подчертава в какво феноменално въображение и некатегоризираща група са се превърнали“.

Ревюто за концерта на AM в Бургас може да прочетете тук, както и да си припомните нашата ексклузивна галерия тук.