Def Leppard съобщиха, че новият им сингъл ще получи световната си премиера този четвъртък, 17 март в предаването “Zoe Ball Breakfast Show” на BBC Radio 2.

Очаква се парчето да се появи в следващия студиен албум на групата, който е озаглавен “Diamond Star Halos“. Групата стартира нов уеб сайт www.diamondstarhalos.com, включващ часовник за обратно броене, който е планиран да удари нула в 5 часа сутринта ET в четвъртък, 17 март. Има и икони на петимата членове на Def Leppard, показани като екстрасенси. Като щракнат върху всяка отделна икона, феновете могат да чуят съответния музикант „предсказва бъдещето“.

Миналия юни певецът на Def Leppard Joe Elliott потвърди пред Cleveland.com, че той и колегите му са обменяли идеи по време на пандемията и са доста напред по отношение на работата по новия албум. Месец по-рано Joe сподели пред Кайли Олсън, че “има много работа, която трябва да се свърши” преди завършването на новия албум на Def Leppard. „Но ние не оставихме годината да отиде на вятъра“, каза той.

Обръщайки внимание на факта, че са минали повече от шест години от последния издаден албум на Def Leppard, едноимения “Def Leppard”, едноименното усилие на 2015 г., Джо каза за Download: „Индустрията е такава, каквато е, всички сме наясно с факта, че има някои медии, които не могат да се откажат от факта, че записите вече не са толкова важни. И знам, че това е тъжно нещо, което трябва да се каже, но това е факт от живота. Турнето е изключително важно – много повече, отколкото беше“.

Предстоящото турне на Def Leppard с Mötley Crüe, Poison и Joan Jett включва следните спирки: