На 6 октомври новото дигитално EP на Epica, “Live At The AFAS Live“, най-накрая ще бъде достъпно, а днес групата разкрива още един вдъхновяващ хит: „Beyond The Matrix“.

Coen Janssen коментира: „Това е нашата „най-добра“ песен на живо! Все още не сме намерили публика, която да не подскача по време на припева. Можете ли да си представите колко страхотно изглеждаше да видите как целият AFAS скача едновременно?! Страхотна гледка за край на пълното с адреналин шоу!!”

Чуйте песента тук, гледайте видеоклипа по-долу:

Epic обявиха и преиздаването на винил на “Requiem For The Indifferent” от 2012 г. на прозрачен червен 2LP чрез Nuclear Blast на 13 октомври. 4K HD ремастерирано видео на “Storm The Sorrow” е достъпно по-долу. Отидете на epicamerch.com за предварителна поръчка.

Mark Jansen за албума — отпреди повече от десетилетие: „Това заглавие се отнася за края на една ера. Човечеството вече не може да забива главата си в пясъка за нещата, които се случват около нас. Изправени сме пред много предизвикателства. огромно напрежение между различни религии и култури, войни, природни бедствия и огромна финансова криза, която излиза извън контрол. Повече от всякога ще имаме нужда един от друг, за да преодолеем тези проблеми. Тъй като всички сме свързани; Вселената, земята, природа, животни и хора, този период във времето ще бъде прелюдия към края за тези, които все още не искат или просто не искат да го видят. Реквием за безразличните, но и възможност за ново начало с страхотни нови шансове!

Epica – “Live Ath The AFAS Live”:

Side A
1. Karma – Prelude
2. Monopoly On Truth
3. Storm The Sorrow
4. Delirium

Side B
1. Internal Warfare
2. Requiem For The Indifferent
3. Anima – Interlude
4. Guilty Demeanor

Side C
1. Deep Water Horizon
2. Stay The Course
3. Deter The Tyrant Side

Side D
1. Avalanche
2. Serenade Of Self-Destruction
3. Nostalgia
4. Twin Flame (Regular Version)