Шведските метъли Ghost пуснаха нов музикален видеоклип към песента “Life Eternal“.

Черно-белият клип, който може да се види по-долу, включва кадри, заснети на финалното шоу от турнето „Prequelle“, което завърши точно преди година – на 3 март 2020 г. – в Palacio de los Deportes в Мексико Сити , Мексико.

Миналия октомври, ръководителят на Ghost Tobias Forge каза пред Sweden Rock, че планира да влезе в студиото през януари, за да започне записите за петия албум на Ghost. “Реалният запис ще продължи около шест седмици и след това има две до три седмици на миксиране и мастеринг”, каза той. “Така че някъде през март записът трябва да бъде завършен, но ще бъде издаден едва след лятото. Както изглежда, чукайте на дърво, след това ще тръгнем на турне. Няма да издадем албума, докато не разберем, че всъщност тръгваме на турне. Издаването на албума ще съвпадне със началото на турнето. Разбира се, бихме могли да обявим датата на издаване на албума и тогава, по някаква причина, може да не е възможно да обиколим, но това е съвсем друг въпрос”.

През март 2020 г., на гореспоменатия концерт на Ghost в Мексико Сити, групата представи новия герой, който ще води групата през следващата си фаза: Papa Emeritus IV.

Forge се представя като „нов“ Papa Emeritus на всеки от първите три албуми на групата, като всяка версия на Papa заменя тази, която е преди нея. Papa Emeritus III беше пенсиониран в полза на Cardinal Copia преди издаването на албума “Prequelle” през 2018 г.