Suede пуснаха новата си песен “Life Is Golden” и видеото към нея. Това е първият официален сингъл от дългоочаквания нов албум на групата “The Blue Hour”.

Life Is Golden” притежава всички белези на класическа песен на Suede: от болезнените, превъзходни вокали на Brett Anderson до мрачната и драматична атмосфера, пресъздадена чрез отличителното изпълнение на групата.

Сингълът е придружен от филм, заснет от режисьора Mike Christie, работил с бандата и в миналото, а локацията на видеото е Припят – най-близкият град до АЕЦ Чернобил.

„Клипът няма за цел да се фокусира върху трагедията от бедствието, което се случи преди години, а да покаже нестихващата сила на живота, която поглъща опустошения пейзаж, изоставен от хората, и го превръща в място, завладяно от издигащи се златни дървета.”

Новият запис на Suede “The Blue Hour” е последната част от трилогията албуми, записани от групата след като се събра отново през 2013 г. и издаде “Bloodsports”. Албумът е допълнен с някои от проблемите, които Brett Anderson разглежда в “Coal Black Mornings”.

Предишният студиен запис на Suede “Night Thoughts” беше посрещнат с одобрението на критиците през 2016 г. и влезе в класацията за албуми на Великобритания на 6-то място.

Бандата ще предприеме серия от концерти в Европа през септември и октомври, включително 2 в лондонската зала Eventim Apollo на 12-ти и 13-ти октомври. Повече информация може да намерите на сайта на групата (www.suede.co.uk).
Албумът “The Blue Hour” на Suede ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Слушайте парчето “Life Is Golden” в Spotify  и в Apple Music:

Гледайте видеото в YouTube: