Песента е първият сингъл, появил се от осемнадесетият албумна Simple Minds, “Direction Of The Heart”, който ще бъде издаден през октомври.

Шотландските ветерани Simple Minds обявиха нов албум. “Direction Of The Heart“, продължението на “Walk Between Worlds” от 2018 г., ще бъде пуснато на 21 октомври и е достъпно за предварителна поръчка тук.

Към новия сингъл, “Vision Thing” вече има официално видео, което може да гледате по-долу. То е заснето в Античния театър Таормина в Сицилия.

Музиката на песента е написана от китариста Charlie Burchill, а текста е от фронтмена на групата Jim Kerr, песента отдава почит на бащата на Kerr, който почина през 2019 г.

Други песни в албума са “Human Traffic“, която включва гостуване на певеца на Sparks Russell Mael и кавър на “The Walls Came Down“, дебютния сингъл от 1983 г. от калифорнийската нова уейв група The Call.

Как да направим добър „електро-рок“ запис в най-лошите моменти?“ — пита Kerr. „Direction Of The Heart е резултат от това предизвикателство. Кой би си помислил, че ще се забавляваме толкова много, създавайки го?

Албумът е записан в Chameleon Studios в Хамбург, с продуцентската помощ от Andy Wright, който преди това е работил с Jeff Beck и Echo & The Bunnymen, и Gavin Goldberg (Bill Wyman, Imelda May).

Също така беше обявено, че Simple Minds ще оглавят първата вечер на Live In Leeds на Radio 2 с капацитет от 30 000 души на 17 септември. Шоуто е допълнение към настоящото европейско турне на групата, което завършва с няколко концерта в Princess Street Gardens в Единбург през август. Второто шоу ще включва пълно изпълнение на класическия албум на групата “New Gold Dream” от 1982 г., като приходите ще бъдат дарени на детската благотворителна организация УНИЦЕФ. Пълните дати по-долу.

Ето официалното видео “Vision Thing“:

Simple Minds: “Direction Of The Heart

1. Vision Thing
2. First You Jump
3. Human Traffic
4. Who Killed Truth?
5. Solstice Kiss
6. Act Of Love
7. Natural
8. Planet Zero
9. The Walls Came Down

Deluxe Edition only:
1. Direction Of The Heart (Taormina 2022)
2. Wondertimes

Групата вече приключва своето голямо европейско турне, остават само няколко дати във Великобритания:

Aug 12: Edinburgh Princess Street Gardens, UK
Aug 13: Edinburgh Princess Street Gardens, UK
Sep 17: Leeds Temple Newsam Park, UК