Nuno Bettencourt, китаристът на Extreme, призна, че групата е накарала феновете си да чакат твърде дълго за нов албум, но добави, че групата планира да издаде своя шести албум по-късно през годината. По това време ще са минали повече от 10 години от издаването на последния “Saudades de Rock”, който бе пуснат на пазара през август 2008-ма.

“Трябваше да сте видели два, а защо не три албума за това време”, споделя Nuno пред австралийското списание Heavy. “Разочаровани сме от себе си, че не сме издали още нищо. Имаме толкова много материал, а тъпчем на едно място. Но съм щастлив да потвърдя, че имаме ясна посока и знаем какво правим. Имаме 20-25 почти готови песни и целта ни е през есента да издадем следващия си албум.”

За Extreme: “Бяхме се разделили и не свирихме заедно 8-10 години. Трудно е да бъдеш в група, не всичко е розово. Но в крайна сметка, когато имаш толкова предани фенове, когато виждаш тяхната страст, това не може да не те тласка напред”.

За начинът им на композиране: “Никога не сме писали нещо, за да бъде успешно. Пишем песни, които ние обичаме. Не написахме “More than Words” за да се превърне в хит и никога няма да напишем песен само за да повтори този успех. ”

През юни Extreme и Mr. Big са на турне в Австралия, следват дати в Азия и Северна Америка.