Потресени от случилото се вчера, все още не можем да повярваме, че това е истина. Смъртта на Chris Cornell ни изненада и ни остави безмълвни.

Soundgarden трябваше да са хедлайнър на Rock On The Range в Кълъмбъс, Охайо тази вечер, 19 май. Изявлението от организаторите гласи “Той бе истински музикален герой, гласът на цяло поколение. Нашите мисли и молитви са с неговото семейство, приятели и музикалната общност. Ангелски глас, който ще ни наблюдава отгоре и този уикенд ще бъде посветен на него”.

Музикалният свят реагира с тъга и изненада, в социалните мрежи своята скръб изразиха Elton John, Brad Pitt, Lenny Kravitz, Jimmy Page, Slash, Gavin Rossdale, Dave Navarro, Paul Stanley, Elijah Wood, Joe Perry, Sebastian Bach, Rob Thomas, Val Kilmer, Billy Idol, Sheryl Crow, Adam Lambert, Julian Lennon, Perry Farrell, Mike Portnoy и хиляди други приятели.

Megadeth направиха кавър на “Outshined” в памет на Chris на концерта си в Токио:

Меицинският доклад гласи, че Cornell е открит мъртъв в хотелската си стая в MGM Grand Detroit. Причината за смъртта е самоубийство чрез обесване.

Необяснимо за нас, почитателите на певеца – по-рано същата вечер на концерта в Детройт той е бил в добро настроение и е споменал за “следващото място, на което ще свирим”… Съпругата му Vicky, с която се е чул по време на саундчека, не е забелязала никакви признаци за депресия.

Vicky Karayiannis е втората съпруга на певеца, женени са от 13 години и имат две деца – Toni, на 12, и Christopher, на 11. От брака си със Susan Silver, той има още едно дете – Lillian Jean, която е на 16.

Update: Съпругата на певеца Vicky разпространи съобщение, в което обвинява за трагедията лекарството, което той е приемал за безпокойсттвото си. “Той беше отдаден баща и съпруг. Той беше най-добрият ми приятел. Неговият свят бе на първо място семейството и след това музиката. Той бе вкъщи в сряда и отлетя към Детройт преди шоуто. Обсъждахме ваканцията за ‘Memorial Day’, чухме се преди концерта. А когато говорих с него след концерта, той заваляше думите, каза че може да вземе още някоя таблетка Ativan. Затова помолих охраната да се качи до неговата стая. Това, което се случи е необяснимо и се надявам токсикологични тестове да покажат истината. Знам, че той много обичаше децата ни и никога не би ги наранил, като отнеме живота си. Любовта и подкрепата от фенове, приятели и семейство – това означава много за нас. Благодаря ви, че разбирате в колко труден момент се намираме”.

Този глас няма да бъде забравен. Неговата музика ще продължава да живее. Светлина по пътя му.