Една от най-успешните съвременни поп банди – OneRepublic, покани феновете си от цял свят да участват във видеото към новата им песен – „Better Days“.

„Да, аз знам, че ще дойдат по-добри дни / Знам, че слънце ще огрее пътя ми / Дано никога не пролеем друга сълза за днес / Защото знам, че идват по-добри дни“, пее фронтменът Ryan Tedder във вълнуващия припев на песента.

Оптимистичното парче, с което музикантите призоваха света да гледа напред към по-добрите дни, които ни предстоят, излезе в края на месец март след седмици на изолация и карантина, които вокалистът Ryan прекарва в студиото си в Лос Анджелис след края на Европейското турне на бандата.

Според Ryan, песента се ражда като лъч надежда в продължаващата по цял свят пандемия на коронавирус. „Беше малко преди да завършим предстоящия си нов албум, когато Световната здравна организация обяви официално пандемията. Без да знаят, някои от нас се бяха оказали изложени на риск от COVID-19 в Лондон и се озоваха под двуседмична карантина в студиото ми в Лос Анджелис. Оставаха само 2 недовършени песни от албума, едната от тях беше именно „Better Days“, разказва изпълнителят. „Създадохме текст, който отговаря на сегашната реалност, в която живеем – това се случва, когато пишеш песен по време на криза.“

В условията на глобално извънредно положение и социална изолация, момчетата от OneRepublic отправиха предизвикателство към почитателите си да заснемат свои преживявания вкъщи, да споделят жестове на внимание и обич, показвайки как виртуално остават свързани със семействата и приятелите си, как техните квартали и градове са се променили, да разкрият интересни неща, с които се занимават, докато стоят защитени в домовете си!

Видеото е режисирано от OneRepublic и Джош Рикс, а кадрите в него носят усещането за глобалност и свързаност.

„Better Days“ е сингъл от очаквания през есента 5-ти студиен албум на OneRepublic, Human, и следва синглите „Rescue Me“, „Wanted“ и „Didn’t I“. Албумът излиза у нас от Universal Music Group/Анимато Мюзик.

Бандата обяви също, че заедно със звукозаписната компания Interscope Records (Universal Music Group), ще дарят част от приходите от стрийминг на песента на фонда в подкрепа на музиканти и артисти, MusiCares, както и на организацията за борба с COVID-19.

OneRepublic – “Human

 1. West Coast
 2. Someday
 3. Savior
 4. Didn’t I
 5. Rescue Me
 6. Forgot About You
 7. Distance
 8. Horizon
 9. Somebody to Love
 10. Wanted
 11. Better Days (Deluxe edition Bonus Track)