Шведските прогресив крале Opeth обявиха, че през март 2021-ва ще направят европейско турне. За щастие, една от спирките е София – зала Универсиада, датата е 20 март!

През миналата година те издадоха албума “In Cauda Venenum” едновременно на шведски и английски. Турнето цели да го представи пред феновете на стария континент. За съпорт са определени исландските ретро рокери The Vintage Caravan.

Очакваме подробности от местен промоутър.

Останалите дати от турнето:

10.03 EE Tallinn – Helitehas
11.03 LV Riga – Palladium
12.03 PL Warsaw – Progresja
13.03 PL Wroclaw – A2
15.03 CZ Prague – Forum Karlin
16.03 AT Vienna – Arena
17.03 HU Budapest – Akvarium Klub
19.03 RO Bucharest – Arenele Romane
20.03 BG Sofia – Universiada
22.03 HR Zagreb – Culture Factory
23.03 IT Milan – Tatro Degli Acrimboldi

Update (17:00): Не закъсня и официалното потвърждение от организаторите :

Opeth в София на 20-ти март 2021-ва!

В дни на отменени културни събития, ето я и първата светла вест за потвърдено шоу на европейски музикални звезди в България!

Потвърждаваме новината, която групата сподели в официалните си страници – Opeth ще свирят в София, като част от анонсираното днес европейско турне.

Шведските звезди, ще изнесат шоуто си на 20 март 2021 година, в зала „Универсиада“. Концертът ще започне в 20.00 часа с изпълнение на специалните гости The Vintage Caravan от Исландия.

Организаторите следят с внимание пандемичната обстановка и ще се съобразят с всеки изисквания по организацията и провеждането на дългоочакваното шоу с цел запазване здравето на членовете на групата, екипите и феновете, като това няма да попречи на атмосферата на концерта – музиката на шведските виртуози ще достигне до публиката им с перфектен звук, осветление и заслужено възторжена празнична енергия!

До дни ще бъдат пуснати билети, очаквайте информация!

Повече информация за Opeth:
http://www.opeth.com