Носителят на 17 награди Grammy Sting обяви “The Bridge“, чисто нов албум, който ще бъде издаден на 19 ноември чрез A & M/Interscope/Cherrytree Records и е достъпен за предварителна поръчка тук.

По думите на изпълнителя, проектът ще представялва ретроспекция, която показва различните нива и жанрове, през които минава през цялостната си творческа кариера. “The Bridge” изглежда като колекция от най-големите му хитове, но всички песни в него са изцяло нови. Запис, който е едновременно модерен и оптимистичен, но и дълбоко вкоренен в музикалните страсти на Sting.

“Тези песни са между две измерения, между едно състояние на духа и друго, между живота и смъртта, между човешките връзки. Между пандемии и ери – политически, социални и психологически, всички сме по средата между нещо и имаме нужда от „мост“, който да ни свърже“.

Албумът е записан в студиото на Sting през последната година с помощта на доверени музиканти и приятели, с които е колаборирал и преди – Dominic Miller, Branford Marsalis, Melissa Musique, Gene Noble, Josh Freese, Manu Katché, Jo Lawry, Fred Renaudin, Peter Tickell, Julian Sutton, Laila Biali, Gavin Brown, Shaggy, Donal Hodgson, Tony Lake и Martin Kierszenbaum. Цялостната им работа и творческа свързаност се усеща перфектно още във водещия сингъл от албума „If It’s Love”.

Всички песни в “The Bridge” са продуцирани от Sting и Martin Kierszenbaum, с изключение на “Loving You” продуцирана от Sting, Maya Jane Coles и Martin Kierszenbaum. Албумът е миксиран от Robert Orton, Donal Hodgson и Tony Lake и мастериран от Gene Grimaldi в Oasis Mastering.

Ето и новото видео, “If It’s Love”:

Sting: “The Bridge

1. Rushing Water
2. If It’s Love
3. The Book of Numbers
4. Loving You
5. Harmony Road
6. For Her Love
7. The Hills on the Border
8. Captain Bateman
9. The Bells of St. Thomas
10. The Bridge
11. Waters of Tyne (Deluxe bonus track)
12. Captain Bateman’s Basement (Deluxe bonus track)
13. (Sittin’ on) The Dock of the Bay (Deluxe bonus track)
14. I Guess the Lord Must Be in New York City *(Japanese exclusive bonus track)