След само броени дни, на 29-ти септември, град София ще стане свидетел на едно от малкото концертни събития с истински актуален изпълнител от един съвсем нов музикален жанр.

Френската синтуейв сензация Carpenter Brut идва за първи път в България с огромна сценична продукция в клуб Pirotska 5 Event Center (бившият Music Jam, Black Box), за да ни пренесе едновременно в бъдещето, но и да ни върне в миналото.

Синтуейвът е стил, който набира изключителна популярност през последните няколко години. Той представлява комбинация от диско, ню-уейв и филмовата музика на сай-фай и хорър филмите от 80-те, поднесена с модерно тежко индъстриъл звучене. Електронна музика за метъл фенове, както често го определят.

Carpenter Brut, едни от пионерите в жанра, издадоха новия си албум “Leather Terror” само преди няколко месеца и в момента го промотират със световно турне. Европейската част от околосветската им обиколка започва именно от София. Предишните турнета на бандата пък бяха съвместно с Ministry и Ghost, което свидетелства за култовия им статут.

Французите, които на живо се състоят от кийбордист, китарист и барабанист, идват с 2 камиона техника, които съдържат неповторимото им мултимедийно шоу. Преди тях на сцената също така ще видим и друга нашумяла представителка на тежкия френски индъстриъл – Sierra.

Билети може да намерите в мрежата на Bilet.bg и са вече наполовина разпродадени, затова не пропускайте шанса си да станете част от това уникално събитие.

Билети: https://bit.ly/carpenter-brut-live-in-sofia
FB събитие: https://www.facebook.com/events/923855631467054