Една от най-съществените прогресив групи в света в момента – Opeth отново е в центъра на вниманието, заради новия студиен албум ‘Sorceress’, който излезе на 30 септември– точно година след впечатляващия концерт с оркестър в Пловдив.

2015.09.18 Opeth, Sounds of The Ages 2В ново видеоинтервю, двете централни фигури в групата – Mikael Åkerfeldt (китара и вокали) и Fredrik Åkesson (китара) отговарят на въпроса, кои са моментите в цялата им кариера, с които се гордеят най-много.

Fredrik отговаря така:

Това е концертът, който направихме миналатa година в Пловдив в България със симфоничен оркестър. Беше истинска магия. Опасявахме се, че нещата могат да се провалят, но всъщност се получи много добре. Едно твърде различно от другите ни концерти шоу с невероятната атмосфера сред руините на този театър.

Три от песните от концерта в Пловдив са включени като бонуси в луксоното издание на албума от Moderbolaget Records / Nuclear Blast.

Това са: ‘Cusp Of Eternity’, ‘The Drapery Falls’ и ‘Voice Of Treason’ – и трите с участието на оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригенството на Левон Манукян.

Ето и цялото интервю: