Pale Waves се завръщат и обявиха подробностите за третия си дългосвирещ албум. Той ще се казва ‘Unwanted’ и ще бъде издаден на 12 август чрез Dirty Hit.

Heather Baron-Gracie казва за албума и заглавието му: „Това наистина беше единственото нещо, с което този албум можеше да се нарече. Това е смело и без извинение, това е общността на Pale Waves. Не е нужно да пасваме перфектно на някакъв калъп, не е нужно да се извиняваме, че сме себе си и няма да се променим за никого. Това приемане е това, което ни свързва.”

Записът е продуциран от Zakk Cervini и това се усеща силно в първия сингъл “Lies” – чуйте го по-долу. “Lies” е пулсираща красота, с лек поп-пънк уклон, която все още успява да блести със запазените за Pale Waves перфектни мелодии и ненаситно отношение.

Heather продължава за новия сингъл: „Lies“ е за някой, който печели доверието ти и злоупотребява“, казва фронтдамата Heather Baron-Gracie. „Това доведе до истински проблеми да се доверявам, но за мое щастие този човек вече не е в живота ми. Щом направиш грешка, те няма!

Pale Waves: “Unwanted

01. Lies
02. Unwanted
03. The Hard Way
04. Jealousy
05. Alone
06. Clean
07. Without You
08. Only Problem
09. You’re So Vain
10. Reasons To Live
11. Numb
12. Act My Age
13. So Sick (Of Missing You)

През ноември групата ще изнесе и няколко големи концерта в Обединеното кралство:

25 – Manchester Albert Hall
26 – Liverpool Academy
27 – Aberdeen Beach Ballroom
28 – Glasgow Barrowland Ballroom
30 – London Brixton Academy