Официалните страници на Pantera в социалните мрежи бяха актуализирани с първия официален тийзър за предстоящото завръщане на групата. Краткият клип, който включва началните ноти на класическата “Cowboys From Hell“, може да се види по-долу.

Въпреки че все още няма официални съобщения, има слухове, че Pantera ще свирят на бразилския Knotfest и мексиканския Hell & Heaven Metal Fest през декември. Датите в САЩ вероятно ще последват през 2023 г.

Наскоро беше потвърдено, че оцелелите членове на Pantera Philip Anselmo (вокали) и Rex Brown (бас) ще се обединят с китариста Zakk Wylde (Ozzy Osbourne, Black Label Society) и барабаниста Charlie Benante (Anthrax) за световно турне под флага на Pantera .

Anselmo и Brown, заедно с Wylde и Benante, ще бъдат хедлайнери на редица големи фестивали в Северна Америка и Европа и ще изнесат самостоятелни концерти.

Според Billboard съставът е получил зелена светлина от именията на основателите на групата, барабаниста Vincent “Vinnie Paul” Abbott и китариста “Dimebag” Darrell Abbott, както и Brown, който миналата година каза, че Wylde няма да прави турне с Pantera, ако се случи повторно събиране. Не е ясно какво е променило решението му.

Benante каза пред „Trunk Nation With Eddie Trunk“ по SiriusXM за начина, по който планира да подходи към концерта на Pantera: „Не мога да отида да направя това като барабаниста на Anthrax, защото ще бъде напълно различен звук. Така че начинът, по който ще направя тоест, ако затворите очи, ще звучи като че ли е Vinnie, всъщност. И така ще бъде. Звукът ще звучи точно като него.

Wylde споделя, че има подобен подход: „Постъпвам по същия начин, както когато свиря с Ozzy“, казва той. „Очевидно трябва да науча нещата на Randy Rhoads и трябва да науча нещата на Jake, и когато правите нещата на Sabbath, вие ги научавате и ги правите възможно най-вярно. Charlie трябва да научи всички партии на Vinnie. Подхождаш към него, сякаш си в кавър банда. Когато правим нещата на Zakk Sabbath,” имайки предвид неговата Black Sabbath кавър група, “не започвам да променям текстовете по средата на “War Pigs”. Научаваш песните – така че това е, което правиш“.

Vinnie Paul и Dimebag съосновават Pantera. Когато групата се разпада през 2003 г., те създават Damageplan. На 8 декември 2004 г., докато свири с Damageplan в Alrosa Villa в Кълъмбъс, Охайо, Dimebag е прострелян и убит на сцената от шизофреник, който вярва, че членовете на Pantera крадат мислите му.