Калифорнийските рокери Papa Roach представиха нов сингъл, “Kill The Noise”, втори от очаквания нов албум на бандата.

Песента, продуцирана от Wzrd Bld (a.k.a. Drew Fulk; раборил с A Day To Remember, Bullet For My Valentine, Lil Wayne) и Andrew Goldstein (All Time Low, Blackbear, Linkin Park, Maroon 5) е силна комбинация от тежки рифове и емоционален текст, водена от текущата мисия на певеца Jacoby Shaddix да помогне на всеки да преодолее умствените борби и тревоги. Съпътстващият музикален видеоклип, режисиран от брата на Jacoby, Bryson Roatch, отвежда зрителя на пътешествие с цел да избяга от пределите на собствения си ум чрез сурово и енергично изпълнение.

Shaddix споделя: “Лесно е да попаднеш в плен на статиката в ума си – всички се заплитаме с този демон. За нас “Kill The Noise” носи някакъв директен тежък музикален катарзис, напомняне да открием този момент мир насред шума“.

Днес се появи и официално видео към акустичната версия на “Kill The Noise”, гледайте го тук:

Kill The Noise” пристигна малко повече от месец след издаването на прeдишния сингъл “Swerve“, колаборация с фронтмена на Fever 333, Jason Aalon Butler, и рапъра от Лос Анджелис, Sueco. И двата трака се очаква да се появят в предстоящия единадесети студиен албум на Papa Roach следващата година чрез собствената им звукозаписна компания New Noize Records, Inc., ексклузивен лицензиант на ADA.

Този май Shaddix разговаря с радио станцията FM99 WNOR за решението на бандата да пусне следващия си албум чрез собствен лейбъл. На въпроса как направиха тази стъпка, Jacoby отговори: “Преди, когато бяхме с DreamWorks Records — това беше точно след като пуснахме албума ‘Infest’ — имахме сделка с бандата Alien Ant Farm. Казахме си, ‘Който първи получи договор, да опита да направи бранд, филиал на звукозаписната компания, с който да издаваме музика‘. Спазихме това обещание и направихме звукозаписната компания New Noise Records. И това беше през 2001. Няколко години и звукозаписни компании по-късно издадохме най-големите си хитове с Better Noise Music, последната звукозаписна компания, с която работихме. Бяхме в преговори и си мислехме, ‘Добре. Ще продължим ли с тази компания?‘, с която имахме много голям успех и от която научихме много важни неща и мога да кажа само хубаво за тях. Но си помислихме, ‘Добре. Нека го обсъдим и преценим имаме ли каквото е необходимо да го направим сами, да сме независими‘. Проведохме срещи и решихме за Warner/ADA, с които имаме наш звукозаписен лейбъл и работим с хората им за промо и всички такива неща. Но ние сме звукозаписната компания. Използваме знанията си през годините, които сме събрали с екипа ни, да поемем управлението сами. И е много вълнуващо, малко плашещо. Защото не знаеш. Но знаете ли какво? Усещам, че не можем да се провалим“.

Той продължава: “Сещате ли се, когато интуицията ви казва нещо? Правили сме това, знаем много, знаем какво искат феновете ни, знаем какво ние искаме, знаем какво ни вдъхновява, знаем какво ни пали, и знаем, че имаме фен база, която ни обича. Хайде да го направим. Имаме и чудесни отношения с радиостанциите. Току-що стигнахме до No. 1 в рок радиото след повече от 20 години. И си казвам, ‚Знаете ли какво? Мисля, че можем да го направим‘. И ето че направихме скока. P-Roach имаме работещата New Noise Records“.

Що се отнася до това какво е необходимо за издаване на албум без участието на външна звукозаписна компания, Jacoby казва: “След разговора, с бандата приключихме креативните дискусии за корицата на албума и подготовката за снимки и всички такива неща. Много е готино. Различно креативна прогресия в направата на албум. Имаме музиката, но после говорим за маркетинг, музикално видео, снимки, различни начини за опаковане на албума – намираме се в процеса на всичко това. И наистина му се наслаждавам, забавен процес е. И е страхотно да мечтаеш за някакви неща и после да ги сбъднеш. Случва се и наистина обичам този момент“.

През януари  част от новата песен на Papa Roach, “Stand Up”, бе включена в реклама за партньорството на Ultimate Fighting Championship (UFC) с ESPN.

Втората колекция с най-велики хитове на Papa Roach, “Greatest Hits Vol. 2: The Better Noise Years” излезе през март чрез Better Noise Music. “Greatest Hits Vol. 2 – The Better Noise Years” съдържа 12 от топ 10 хитовете на бандата, издадени между 2010 и 2019, както и три неиздавани преди ремикса и два неиздавани акустични записа на живо в  YouTube Studios в Ню Йорк Сити.

Последният албум на Papa Roach, “Who Do You Trust?“, излезе през януари 2019. Дискът е продуциран от Nick “RAS” Furlong и Colin Cunningham, освен песента “Top Of The World”, която е продуцирана от Jason Evigan.

През декември Papa Roach пуснаха мини албума от 5 трака “20/20“, съдържащ “нови интерпретации на стари парчета“, включително и “Last Resort” и “Scars”.