Калифорнийските рокери Papa Roach представиха нов сингъл, “Kill The Noise”, втори от очаквания нов албум на бандата.

Песента, продуцирана от Wzrd Bld (a.k.a. Drew Fulk; раборил с A Day To Remember, Bullet For My Valentine, Lil Wayne) и Andrew Goldstein (All Time Low, Blackbear, Linkin Park, Maroon 5) е силна комбинация от тежки рифове и емоционален текст, водена от текущата мисия на певеца Jacoby Shaddix да помогне на всеки да преодолее умствените борби и тревоги. Съпътстващият музикален видеоклип, режисиран от брата на Jacoby, Bryson Roatch, отвежда зрителя на пътешествие с цел да избяга от пределите на собствения си ум чрез сурово и енергично изпълнение.

Shaddix споделя: “Лесно е да попаднеш в плен на статиката в ума си – всички се заплитаме с този демон. За нас “Kill The Noise” носи някакъв директен тежък музикален катарзис, напомняне да открием този момент мир насред шума“.

Kill The Noise” пристигна малко повече от месец след издаването на прeдишния сингъл “Swerve“, колаборация с фронтмена на Fever 333, Jason Aalon Butler, и рапъра от Лос Анджелис, Sueco. И двата трака се очаква да се появят в предстоящия единадесети студиен албум на Papa Roach следващата година чрез собствената им звукозаписна компания New Noize Records, Inc., ексклузивен лицензиант на ADA.

Този май Shaddix разговаря с радио станцията FM99 WNOR за решението на бандата да пусне следващия си албум чрез собствен лейбъл. На въпроса как направиха тази стъпка, Jacoby отговори: “Преди, когато бяхме с DreamWorks Records — това беше точно след като пуснахме албума ‘Infest’ — имахме сделка с бандата Alien Ant Farm. Казахме си, ‘Който първи получи договор, да опита да направи бранд, филиал на звукозаписната компания, с който да издаваме музика‘. Спазихме това обещание и направихме звукозаписната компания New Noise Records. И това беше през 2001. Няколко години и звукозаписни компании по-късно издадохме най-големите си хитове с Better Noise Music, последната звукозаписна компания, с която работихме. Бяхме в преговори и си мислехме, ‘Добре. Ще продължим ли с тази компания?‘, с която имахме много голям успех и от която научихме много важни неща и мога да кажа само хубаво за тях. Но си помислихме, ‘Добре. Нека го обсъдим и преценим имаме ли каквото е необходимо да го направим сами, да сме независими‘. Проведохме срещи и решихме за Warner/ADA, с които имаме наш звукозаписен лейбъл и работим с хората им за промо и всички такива неща. Но ние сме звукозаписната компания. Използваме знанията си през годините, които сме събрали с екипа ни, да поемем управлението сами. И е много вълнуващо, малко плашещо. Защото не знаеш. Но знаете ли какво? Усещам, че не можем да се провалим“.

Той продължава: “Сещате ли се, когато интуицията ви казва нещо? Правили сме това, знаем много, знаем какво искат феновете ни, знаем какво ние искаме, знаем какво ни вдъхновява, знаем какво ни пали, и знаем, че имаме фен база, която ни обича. Хайде да го направим. Имаме и чудесни отношения с радиостанциите. Току-що стигнахме до No. 1 в рок радиото след повече от 20 години. И си казвам, ‚Знаете ли какво? Мисля, че можем да го направим‘. И ето че направихме скока. P-Roach имаме работещата New Noise Records“.

Що се отнася до това какво е необходимо за издаване на албум без участието на външна звукозаписна компания, Jacoby казва: “След разговора, с бандата приключихме креативните дискусии за корицата на албума и подготовката за снимки и всички такива неща. Много е готино. Различно креативна прогресия в направата на албум. Имаме музиката, но после говорим за маркетинг, музикално видео, снимки, различни начини за опаковане на албума – намираме се в процеса на всичко това. И наистина му се наслаждавам, забавен процес е. И е страхотно да мечтаеш за някакви неща и после да ги сбъднеш. Случва се и наистина обичам този момент“.

През януари  част от новата песен на Papa Roach, “Stand Up”, бе включена в реклама за партньорството на Ultimate Fighting Championship (UFC) с ESPN.

Втората колекция с най-велики хитове на Papa Roach, “Greatest Hits Vol. 2: The Better Noise Years” излезе през март чрез Better Noise Music. “Greatest Hits Vol. 2 – The Better Noise Years” съдържа 12 от топ 10 хитовете на бандата, издадени между 2010 и 2019, както и три неиздавани преди ремикса и два неиздавани акустични записа на живо в  YouTube Studios в Ню Йорк Сити.

Последният албум на Papa Roach, “Who Do You Trust?“, излезе през януари 2019. Дискът е продуциран от Nick “RAS” Furlong и Colin Cunningham, освен песента “Top Of The World”, която е продуцирана от Jason Evigan.

През декември Papa Roach пуснаха мини албума от 5 трака “20/20“, съдържащ “нови интерпретации на стари парчета“, включително и “Last Resort” и “Scars”.