Австралийските метъли Parkway Drive официално разкриха всички подробности около предстоящия си седми албум. Озаглавен “Darker Still“, записът е продължение на “Reverence” от 2018 г. и ще излезе на 9 септември чрез Epitaph.

Когато Parkway първоначално стартира, всички ние се опитвахме да направим повече, отколкото бихме могли“, казва фронтменът Winston McCall за новия албум. „Това, което чувате в Darker Still, е окончателното изпълнение на нашата способност да се учим и да растем, догонвайки въображението, което винаги сме имали“.

Наистина се гордея с това, което постигнахме заедно“, добавя китаристът Jeff Ling “и чувствам, че като музиканти наистина сме се издигнали до нови висоти на класа и способности“.

Има композиции и песни, които никога не сме опитвали преди – или, за да бъдем по-точни, които сме опитвали в миналото, но не сме имали смелостта, времето или разбирането да ги направим“, казва McCall. Той също така отбелязва, че албумът изследва концепцията за „тъмната нощ на душата: идеята за достигане на момент в живота ви, в който сте изправени пред преценка на вашата система от вярвания, вашето себеусещане и вашето място в света, до точка, в която това е непримиримо с начина, по който се усещате като човек“.

Анонсът на албума е придружен от пускането на чисто нов сингъл и видео към него. Озаглавен е “The Greatest Fear“, може да го гледате по-долу.

Най-големият страх, този, който всички споделяме; тази песен е за обединяващата сила, с която всички трябва да се изправим – смъртта“, обяснява McCall. „Целта беше да създадем песен, която разглежда смъртта не като нещо, което разделя, а като нещо, което ни свързва по пътищата ни. В музикално отношение искахме да създадем песен, която да оправдае тази концепция. Тя е тежка, епична и когато стъпва оставя въздействие“.

Parkway Drive “Darker Still”

01. Ground Zero
02. Like Napalm
03. Glitch
04. The Greatest Fear
05. Darker Still
06. Imperial Heretic
07. If a God Can Bleed
08. Soul Bleach
09. Stranger
10. Land of the Lost
11. From the Heart of the Darkness

Предстоящите концерти на групата:

Sep 09: Leipzig Quarterback Immobilien Arena, DE
Sep 10: Prague Forum Karlin, CZ
Sep 12: Brussels Forest National, BE
Sep 13: Esch-sur-Alzette Rockhal, LUX
Sep 14: Frankfurt Festhalle, DE
Sep 16: Zürich Samsung Hall, CH
Sep 17: Munich Olympiahalle, DE
Sep 18: Vienna Stadthalle, AT
Sep 20: Berlin Velodrom, DE
Sep 21: Hamburg Barclays Arena, DE
Sep 23: Amsterdam AFAS Live, NL
Sep 24: Dortmund Westfalenhalle, DE
Sep 25: Stuttgart Schleyerhalle, DE
Sep 27: Paris Zenith, FR
Sep 30: London Alexandra Palace, UK
Oct 01: Manchester AO Arena, UK
Oct 02: Nottingham Motorpoint Arena, UK
Oct 03: Cardiff Motorpoint Arena, UK