Албумите “Diva” и “Medusa”, първите два солови проекта на легендарната певица, композитор, активист и поп икона – Annie Lennox – ще бъдат преиздадени на винил формат на 2-ри март, 2018г. от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

„Diva“ и „Medusa“ са налични за предварителни поръчки в www.musicmall.bg тук: Diva“, „Medusa“.

Продуциран от Стивън Липсън и изцяло написан от самата Ани Ленъкс, дебютният солов албум Diva излиза през 1992 година и става 4 пъти платинен във Великобритания с над 1.2 милиона продадени копия само на Острова. Албумът дебютира на първо място в британския чарт и се превръща в седмия най-продаван албум за годината (1992). „Diva“ дебютира още на върха на класациите в десет европейски държави и става двойно платинен в САЩ (с над 2 милиона продадени копия). Получил изключително високи оценки от критиката, сп. Rolling Stone го обявява за „манифест на арт попа“ и го включва в класацията “Задължителни албуми на 90-те”. През 1993 година Ани Ленъкс получава две  британски музикални награди за „Diva“ в категориите „Най-добър албум“ и ‘Най-добра певица’. Ленъкс е номинирана и за Грами с проекта „Diva“ в категорията “Албум на годината“ и печели грамофонче в категорията “Дългометражен музикален видеоклип“ за „Diva“, реализиран от утвърдения британски режисьор – Софи Мюлер. Тя е автор на някои от най-впечатляващите видеоклипове в индустрията, визионер и творчески директор на проектите на Шаде.

Вторият солов албум на на Ани Ленъкс – Medusa“ – също продуциран от Стив Липсън излиза през 1995 година. Албумът включва изцяло кавър версии и от него се продават над 6 милиона копия по целия свят. „Medusa“ става двойно платинен във Великобритания като дебютира на  1-во място в британския чарт и в класацията на САЩ – Билборд 200, където престоява 60 седмици. От „Medusa“ излизат четири официални сингъла, включително и ‘No More I Love You’s’ (оригинално създадена и изпълнена от дуета The Lover Speaks през 1986г.).  Песента ‘No More I Love You’s’ дебютира на второ място в британския сингъл чарт (това е най-високо стигналият сингъл в чарта от всички солови проекти на Ленкъс) и е отличена с награда Грами за ‘Най-добро вокално поп изпълнение“ през 1996 г. Песента е номинирана и в категорията ‘Най-добър британски сингъл’ на британските музикални награди като Ани Ленъкс на същата церемония печели за втори път наградата ‘Най-добра британска певица’.

Освен винил премиерите на албума „Diva“ и „Medusa“, феновете на Ани Ленъкс имат още една причина да ликуват. На 04/03 на сцената на „Sadler’s Wells Theatre“ в една единствена вечер само звездата ще изнесе спектакъла ‘Annie Lennox – An Evening of Music and Conversation’ под формата на разговор с публиката, музикално изпълнение и визуални изображения. Всички приходи от събитието ‘Annie Lennox – An Evening of Music and Conversation’ ще бъдат дарени на благотворителната организация „The Circle“, която тя основава в подкрепа на изпаднали в крайна бедност и нужда момичета и жени по целия свят.

Албумите „Diva“ и „Medusa“ се преиздават на винил формат
от Вирджиния Рекърдс/Sony Music на 2-ри март, 2018

ЗА АНИ ЛЕНЪКС:

Включена във вечната класация на сп. Rolling Stone, „100 Greatest Singers of All Time“ („Стоте най-велики певци на всички времена“), Ани Ленъкс притежава най-много британски музикални награди от всяка друга жена изпълнител в историята – общо осем отличия, 4 награди Грами, 4 награди за автори „Ivor Novello“, едно отличие на Академията, Златен глобус, Billboard Century Award, както и 26 отличия на ASCAP, дружеството за авторски права на САЩ – „За най-интерпретирана песен “Sweet Dreams (Are Made of This)”.

Като част от Eurythmics, Ани Ленъкс издава 13 студийни албума, от които са продадени над 80 милиона копия по целия свят.

Наред със звукозаписната дейност и световните турнета на дуета, Ани Ленъкс композира музиката към редица филми и участва в някои от най-емблематичните благотворителни концерта – „Live 8“, „Nelson Mandela’s HIV/AIDS Campaign (46664)“, концертите по повод златния и диамантения юбилей на Кралица Елизабет II и заключителната церемония на Летните олимпийски игри през 2012г.

Ани Ленъкс развива изключителна хуманитарна дейност в Южна Африка с организацията „46664“, в Уганда с фондация „Comic Relief“ и в Малави с организацията „Oxfam“. Всичко това я вдъхновява да създаде и развие кампанията „SING“ в подкрепа на ХИВ-серопозитивни жени и деца.

На 03.01.2009г. Ани Ленъкс предвожда мащабен антивоенен митинг в Лондон срещу бойните действия в Газа и забранява включването на песента на Eurythmics „I Saved the World Today“ в медийната кампания на израелския външен министър.

Ани Ленъкс получава почетния медал „Ливингстоун“ на „Кралското шотландско географско дружество“ за изключителния й принос в областта на изкуството.

Ани Ленъкс е основател на фондацията „Кръгът“ (The Circle), която помага на изпаднали в крайна бедност и нужда момичета и жени по целия свят.

За повече информация за Аnnie Lennox отидете на: www.annielennox.com