Сър Paul McCartney обяви издаването на новия си солов албум “McCartney III” на 11 декември. (Update, 20.11: Издаването се отлага за 18 декември)

Както McCartney отбелязва в прессъобщение, Covid-19 пандемията му e дала време да направи албума: „Прекарах карантината във фермата си със семейството си и ходех в студиото всеки ден,” казва той. „Трябваше да поработя по една филмова музика и това се превърна в началната песен, а след това когато беше завършена, си помислих: Какво ще правя след това? Имах някои неща, по които съм работил през годините, но понякога времето изтичаше и те оставаха полу-завършени, затова започвах да мисля за това, което вече беше готово. Всеки ден започвах да записвам с инструмента, на който бях написах песента, и след това постепенно добавях останалите инструменти. Беше много забавно. Беше по-скоро да правиш музика за себе си, отколкото да правиш музика като работа. И така, направих неща, които ми доставяше удоволствие да правя. Нямах представа, че това ще завърши като албум“.

Все още списъкът с песни не е разкрит, но в прессъобщението се споменават две песни: „Long Tailed Winter Bird“ и „Winter Bird / When Winter Comes“.

В допълнение към CD и дигиталните копия, “McCartney III” ще бъде издаден в няколко винилови пакета, включително стандартен 180-грамов черен винил и бял винил, ограничени до 4000 копия, предназначени за независимите магазини за музика в САЩ. Target, Third Man Records и Newberry Comics също ще го продават ексклузивен цветен винил. Албумът е достъпен за предварителна поръчка тук.

McCartney III” е първият албум за бившия Бийтъл от “Egypt Station“, 2018 г. Заглавието му поставя албума заедно с едноименния му дебют през 1970 г. и “McCartney II” от 1980 г., където той също свири на всички инструменти и получава помощ само за беквокалите от покойната си съпруга Lynda.