Pearl Jam официално бяха въведени в Залата на славата на рокендрола на церемония в Barclays Center в Бруклин, Ню Йорк. Гръндж легендите бяха представени с реч от прочутия водещ David Letterman.

Eddie Vedder благодари на „всички онези, които бяха тук преди нас – четириногите, приматите, хомо еректус“. Вокалистът на Pearl Jam обърна вниамние: „Климатичните промени са истински. Това не са фалшиви новини. И ние не можем, не можем да бъдем това поколение, към което световната история ще поглежда обратно, чудейки се защо то не е направило всичко в човешките възможности да разреши най-голямата криза на нашето време“.

Pearl Jam забиха три наи-популярните си парчета: „Alive“, „Given to Fly” и „Better Man“.

За да напомни на организаторите за групите, които все още не са въведени, Jeff Ament се появи на церемонията със специална тениска, с имената на Slayer, Faith No More, Alice In Chains, Grand Funk Railroad, Iron Maiden, Jane’s addicition, B-52s, Duran Duran, Lenny Kravitz, The Cult, Nine Inch Nails, Soundgarden, Thin Lizzy, The Black Crowes, Bon Jovi, New Order, Kraftwerk, Smiths, The Cure, Oasis и много други: