Албумите “Behaviour”, “Very” и “Bilingual” ще бъдат ремастерирани и преиздадени в албуми с “Further Listening” с допълнителен бонус материал

Pet Shop Boys ще издадат последния сет от албуми в серията си от преиздания “Catalogue: 1985-2012” на всичките си студийни записи с Parlophone. Четвъртата част от издания представя албумите “Behaviour” от 1990 г., “Very” от 1993 г. и “Bilingual” от 1996 г., и ще излезе на 31-ви август 2018 г. Записите са ремастерирани и ще бъдат придружени от албуми с “Further Listening” с бонус парчета с високо качество, включително демота, разширени миксове и ремикси на парчета от албумите, и други, записани по времето на албумите.
“Behaviour” е четвъртият студиен албум на Pet Shop Boys, записан в Мюнхен, Германия в студиото на копродуцента Harold Faltermeyer. Записът е завършен в Лондон в Sarm West Studios и е издаден през октомври 1990 г., като достига до втората позиция в класацията за албуми на Великобритания и печели платинен статус.
Албумът, известен като един от най-съзерцателните и емоционални записи на групата, включва синглите “So hard”, “How can you expect to be taken seriously?” и класиката “Being boring”. Това ново издание на “Behaviour” включва “Further Listening” бонус парчета като разширения микс на “Where the streets have no name (I can’t take my eyes off you)” и “Music for boys”, като и двете не са издавани досега на CD.
Траклист:

“Behaviour/Further listening 1990-1991”:

CD 1
1 Being boring
2 This must be the place I waited years to leave
3 To face the truth
4 How can you expect to be taken seriously?
5 Only the wind
6 My October symphony
7 So hard
8 Nervously
9 The end of the world

10 Jealousy

CD 2
1 It must be obvious
2 So hard (extended dance mix)
3 Miserablism
4 Being boring (extended mix)
5 Bet she’s not your girlfriend
6 We all feel better in the dark (extended mix)
7 Where the streets have no name (I can’t take my eyes off you) (extended mix) • •
8 Jealousy (extended version)
9 Generic jingle •
10 DJ culture (extended mix)
11 Was it worth it? (twelve-inch mix)
12 Music for boys (ambient mix) • •
13 DJ culture (seven-inch mix)

• • Previously unreleased
Албумът “Very” от 1993 г. е номер едно запис за Pet Shop Boys в Обединеното кралство, Германия, Швеция и Швейцария, и досега има продадени над 5 милиона копия в целия свят. Той съдържа 5 сингъла, включително кавъра на групата на “Go West”, номер 2 хит на Pet Shop Boys, и водещия сингъл “Can you forgive her?”.
“Very” служи като контраст на “Behaviour”, тъй като продукцията и лиричните теми са по-позитивни от тези в предишния албум. Визуално Pet Shop Boys пресъздават картината като включват по-живи и ярки цветове, включително и в емблематичната обложка на албума “Lego”. Записът също така е първият, изцяло продуциран от самите Pet Shop Boys, с допълнително програмиране и продукция от Pete Gleadall и Stephen Hague. Това ново преиздание на албума “Very” включва “Further Listening” бонус парчета като неиздаваните досега парчета “Falling” (демо за Kylie Minogue), и микс от 1992 г. на “Go West”.

“Very/Further listening 1992–1994”:

CD 1
1 Can you forgive her?
2 I wouldn’t normally do this kind of thing
3 Liberation
4 A different point of view
5 Dreaming of the Queen
6 Yesterday, when I was mad
7 The theatre
8 One and one make five
9 To speak is a sin
10 Young offender
11 One in a million

12 Go West

CD 2
1 Go West (1992 twelve-inch mix) •
2 Forever in love •
3 Confidential (demo for Tina)
4 Hey, headmaster
5 Shameless
6 Too many people
7 I wouldn’t normally do this kind of thing (seven-inch version)
8 Violence (Haçienda version)
9 Falling (demo for Kylie) •
10 Decadence
11 If love were all
12 Absolutely fabulous (single version)
13 Euroboy
14 Some speculation
15 Yesterday, when I was mad (single version)
16 Girls and boys (live in Rio)

• • Неиздавани досега
Издаден през септември 1996 г., “Bilingual” е шестият студиен албум на Pet Shop Boys. Той влиза в топ 5 във Великобритания и включва 5 сингъла, от които всички влизат в топ 20. Както и останали албуми на групата, “Bilingual” е повлиян от различни стилова, включително музиката на Латинска Америка.
Албумът е записан от Pet Shop Boys с Danny Tenaglia и Chris Porter, и има платинен сертификат в Испания и златен във Великобритания. Това ново преиздание на албума включва “Further Listening” CD с бонус парчета и неиздавани досега версии на “Discoteca” и “A red letter day”.

“Bilingual/Further listening: 1995-1997”:

CD 1
1 Discoteca
2 Single
3 Metamorphosis
4 Electricity
5 Se a vida é (That’s the way life is)
6 It always comes as a surprise
7 A red letter day
8 Up against it
9 The survivors
10 Before

11 To step aside
12 Saturday night forever

CD 2
1 Paninaro ’95
2 In the night (1995)
3 The truck-driver and his mate
4 Hit and miss
5 How I learned to hate rock ’n’ roll
6 Betrayed
7 Delusions of grandeur
8 Discoteca (single version) •
9 The calm before the storm
10 Discoteca (new version)
11 The boy who couldn’t keep his clothes on
12 A red letter day (expanded single version) •
13 The view from your balcony
14 Disco potential
15 Somewhere (extended mix)

• • Неиздавани досега
Преизданията в “Catalogue: 1985-2012” на “Behaviour”, “Very” и “Bilingual” ще излязат на 31-ви август 2018 г. Трите албума ще бъдат в опаковка заедно с книжка, в която Neil Tennant и Chris Lowe коментират всяка песен, илюстрована с много архивни снимки. Дизайнер на целия проект е Farrow. Албумите могат да бъдат поръчани предварително.
Серията от преиздания “Catalogue: 1985-2012” започна миналата година с албумите “Nightlife”, “Release” и “Fundamental”, които влязоха в топ 40 на класацията за албуми, последвани от преизданията на “Yes” и “Elysium”, а по-късно и “Please”, “Actually” и “Introspective”.
Преизданията на “Please”, “Actually”, “Introspective”, “Behaviour”, “Very” и “Bilingual” оригинално са издадени с “Further Listening” албуми през 2001 г. и са ново ремастерирани с оригиналния си траклист за този проект.

Албумите “Behaviour”, “Very” и “Bilingual” на Pet Shop Boys ще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.