Pet Shop Boys ще издадат втория си сет от албуми за “Catalogue: 1985-2012”, серия по преиздаване на албумите им, излизали през Parlophone. Вторият сет съдържа албумите “Yes” от 2009 г. и “Elysium” от 2012 г., които ще бъдат преиздадени на 20-ти октомври.

Двете заглавия са ремастерирани и придружени от “Further listening”, албуми с висококачествени бонус парчета и демо версии, записани през периода на всеки един от албумите, както и ремикс версии на песни, създадени от самите Pet Shop Boys, включително някои неиздавани досега материали.

И двата албума ще бъдат в опаковка с книжки с текстове, в които Neil Tennant и Chris Lowe обсъждат всяка песен, както и илюстрации с много снимки от архивите. Цялостния проект е по дизайн на Farrow.

“Yes” е продуциран от Brian Higgins и продуцентския му екип Xenomania. Записът дебютира на четвърто място в класацията за албуми на Великобритания и е номиниран за награда Grammy за най-добър електро/денс албум през 2010 г. Тази разширена версия на албума включва гост участия като Phil Oakey от The Human League, който споделя вокали с Neil Tennant и Chris Lowe в “This used to be the future”.

Johnny Marr също се появява в “Yes”, негови изпълнения с китара присъстват в няколко парчета, включително сингъла “Did you see me coming?”. Главният сингъл и хит, който присъства в класацията UK Top 20 “Love Etc.”, става деветия номер едно хит на групата в класацията Billboard’s Hot Dance Club Songs в САЩ, чупейки рекорда за най-много първи места на сингли от дуо или група в класацията за денс музика на Billboard .

Преиздаденият албум “Yes”, освен ремастерираната оригинална версия на албума, включва и неиздавана досега ремикс версия на “The loving kind”, песен, която става хит в топ 10 за Girls Aloud, както и неиздавани досега демо версии на песни от продукцията на Young Vic theatre от 2010 г. “My Dad’s A Birdman”. Изданието включва и ремикс версии на “Did you see me coming?”, “The former enfant terrible” и много други.

Yes/Further listening: 2008-2010
CD1
1. Love etc.
2. All over the world
3. Beautiful people
4. Did you see me coming?
5. Vulnerable
6. More than a dream
7. Building a wall
8. King of Rome
9. Pandemonium
10. The way it used to be
11. Legacy
CD2
1. Gin and Jag
2. This used to be the future (with Phil Oakey)
3. We’re all criminals now
4. Gin and Jag (Frisky mix)
5. Beautiful people (demo)
6. My girl
7. The loving kind (monitor mix)*
8. Love etc (PSB mix)
9. Did you see me coming? (PSB Possibly more mix)
10. The former enfant terrible (PSB Bring it on mix)
11. Up and down
12. Brits medley**
CD3
1. I cried for us
2. It doesn’t often snow at Christmas (new version)
3. All over the world (new version)
4. Viva la vida/Domino dancing (Christmas EP mix)
5. My Girl (Our house mix)
6. Leaving (demo)
7. Together
8. Glad all over (From “Together” CD single)
9. The dumpling song (demo from My Dad’s A Birdman)*
10. Wings and faith (demo from My Dad’s A Birdman)*
11. Night song (fan club download 2010)**
* Неиздавани досега
** Неиздавани досега на CD

Оригиналната версия на албума “Elysium” излиза през 2012 г. и е определена като промяна в звука и посоката за Pet Shop Boys. Писането на този албум започва по време на турнето на PSB с Take That, като някои от песните са от 2008 г.

Албумът е копродукция на PSB с Andrew Dawson, който проектира голяма част от албума на Kanye West “808s & Heartbreaks”, запис, от който Neil Tennant става „леко обсебен“ с времето. По-тъмните текстови теми на “Elysium” са отражение на звука на албума. Neil Tennant споделя: „много е дълбок по отношение на звука, има много суб-бас, донякъде е дълбок и по отношение на предмета и начина, по който се изразява. Но мисля, че е най-красивият албум на Pet Shop Boys.“

Албумът “Elysium” освен преиздадената му версия, включва и “Further listening” с допълнителни материали, както и неиздавани досега демо версии озаглавени като “Vocal”, “She pops” и “In slow motion”, също и ремикс версии на PSB на “Leaving” и “Memory of the future”.

Elysium/Further listening: 2011-2012
CD1
1. Leaving
2. Invisible
3. Winner
4. Your early stuff
5. A face like that
6. Breathing space
7. Ego music
8. Hold on
9. Give it a go
10. Memory of the future
11. Everything means something
12. Requiem in denim and leopardskin
CD2
1. Vocal (demo)*
2. She pops (demo)*
3. Inside
4. In slow motion (demo)*
5. Listening
6. Hell
7. The way through the woods (long version)
8. I started a joke
9. In his imagination
10. Leaving (Believe in PSB mix)
11. Leaving (Side by side remix)
12. Leaving (Freedom remix)
13. Memory of the future (New single mix)
*Неиздавани досега

Преиздадените албуми “Yes” и “Elysium” от “The Catalogue” излизат на пазара на 20-ти октомври. С предварителна поръчка на албумите, песните “The loving kind (monitor mix)” от “Yes” и “Vocal (demo)” от “Elysium” ще бъдат налични веднага.

Преиздаването на серията “Catalogue: 1985-2012” започва по-рано тази година на 28-ми юли с издаването на “Nightlife”, “Release” и “Fundamental”, като всеки един от тях влиза в класацията топ 40. Преиздаването ще продължи докато се издадат всички албуми на PSB през Parlophone с “Further listening”.

Please/Further listening: 1984-1986
Actually/Further listening: 1987-1988
Introspective/Further listening: 1988-1989
Behaviour/Further listening: 1990-1991
Very/Further listening: 1992-1994
Bilingual/Further listening: 1995-1997

Албумите от “Catalogue: 1985-2012” ще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.