На 56 години почина певицата Sinead O’Connor (приела по-късно името Шухада Давит). Тя бе изпълнителка, композиторка, китаристка

В изявление семейството на певицата каза: “С голяма тъга съобщаваме за смъртта на нашата любима Sinead. Семейството и приятелите й са съсипани и поискаха уединение в този много труден момент“.

Sinead O’Connor става известна с кавъра на “Nothing Compares 2 U” на Prince през 1990 г. Песента е обявена за сингъл номер едно в света през 1990 г. от Billboard Music Awards. Певицата издава 10 студийни албума.

Sinead е от семейство с упражнявано насилие и говори открито за собствените си психични проблеми, като през годините открито се бори с депресията и споделя, че многократно е искала да се самоубие. Разкрива, че няма приятели и се чувства сама и невидима.

Sinead O’Connor е ръкоположена за свещеник в Ирландската ортодоксална, католическа и апостолическа църква, църковна група без връзка с Католическата църква. Не пести критики към Ватикана, папите и Католическата църква въобще, като често се позовава на скандалите, свързани със сексуални посегателства над деца. Във връзка с това, Sinead O’Connor открито заявява, че трябва да се изгради нова църква, ако свързаните, пряко или непряко, с педофилските скандали не я напуснат.

Споделя, че се интересува от религии, но не би искала да ѝ е прикачен етикет за принадлежност. Причислявала се е и към растафарианството. През 2017 г. О’Конър променя името си на Магда Давит, а след като приема исляма през 2018 г., приема името Шухада Давит.

“Дойдохте да ме видите, докато спя. Тръгнахте си преди да се събудя и не се върнахте повече! Моля ви, защо ми причинявате това? Имам нужда от вас. Имам нужда от вашата любов. Елате и ми обяснете какво се случи. Елате и ми кажете, че съм обичана. Сега съм ужасно самотна. Моля ви, моля ви, обичайте ме! Моля ви елате и ми помогнете да преодолея това”, написа певицата в свое писмо през 2016 година, след като беше настанена в болница.

В последната си публикация в социалните мрежи тя сподели снимка на покойния си син и написа: „Продължавам да живея като неумряло нощно създание. Той беше любовта на живота ми, лампата на душата ми“. 18-годишният Шейн се самоуби в началото на 2022 година.