Първите 4 сингъла вече са в плейлистите на световни медии като BBC1, BuzzbandsLA и Fame Magazine, с над 2 милиона слушания в дигиталните платформи

Вече е факт световната премиера на третия албум на българина Георги Линев, известен като Kan Wakan. “Phantasmagoria Vol.2” е част от трилогия, в която композиторът и продуцент изследва понятието за “фантасмагория” – “поредица от истински, или въображаеми образи, които изглеждат като сън”.

Паралелно излезе и четвъртият сингъл, заедно с видео към него – към песента On Your Shoulders, отново с участието на Saigo:

Клипът е втора част от трилогия на режисьора Васил Витанов и продължава странния и сюрреалистичен сюжет със снимачния екип, стартирал в No Sweat Off My Back.

Темите във Phantasmagoria Vol.2 са футуристични, но същевременно – заземяващи и свързани с настоящето – от първия сингъл O’Mother, роден на фона на глобална пандемия и глобални протести, през емоционалния коментар на неискреността в социалните мрежи Shining Bright Truth, до No Sweat Off My Back – осъзнаване за задушаващото безпокойство на модерния човек.

В музиката си Kan Wakan изследва границите на трип хопа, като го смесва с деликатна електроника, въздействащи кинематографични оркестрации, сайкъделик елементи и меланхолични мелодии.

Още в дебюта си Moving On необичайният му подход привлича музиканти с общо 25 награди “Грами”, медии, като Yahoo! Music и LA Weekly го нареждат сред най-обещаващите млади артисти, a продуцентите на Game Of Thrones избират негово парче в трейлъра на предстоящия сезон.

Последвалият Phantasmagoria Vol I утвърждава позициите му с позитивни ревюта в световни медии, като Nylon, KCRW, Hype Machine и Rolling Stone, колаборации с имена, като Thundercat и Moses Sumney, а само преди месец племенникът на Kendrick Lamar – Baby Keem семплира ‘Unlucky’ в новия си албум The Melodic Blue, стартирал директно на пета позиция в класацията на Billboard.

Vol II е по-смела и с по-ясна посока за Kan Wakan. В него композиторът  деликатно ни води през две основни теми – синхроничността и автентичността. И ако първата Phantasmagoria нежно се занимаваше с духовното и подсъзнаваното, сега всички сме в колективен сън.

Виждам този албум като продължение на историята. Предишният беше изследване на сложни вътрешни емоции, докато в този е по-скоро отговор към тях и е доста по-екстровертен” – споделя Георги Линев.

Като дете на художници, той изживява музиката си с всички сетива. За разлика от обложката на предишния албум (дигитален 3D образ на рисунка), в новия изкуството е още по-тактилно. Композиторът възлага на скулптора Тодор Рабаджийски, да създаде специално статуя, докато слуша ранните демо версии на песните във Phantasmagoria Vol2. Така, докато албумът придобива форма, паралелно се ражда и скулптурата, която е на неговата корица.

Понякога си представях, че музикалната история, която разказвам е нещо като древна форма на театър, с вълшебни мелодии и истории за странното, необичайното, дори – свръхестественото. И всички артисти в него – Saigo, Jessica Childress, Rachel Fannan, Keenan O.Meara и Alexander Vincent допринесоха със собствената си фантасмагория за този калейдоскоп от редки находки”, споделя Георги.

Работата по Phantasmagoria Vol.III вече е започнала, но засега втората част представлява бавно отдалечаване на фокуса от първата. Там, където не са били ясни посоките, сега виждаме част от карта. И все пак – Линев обича различните перспективи и слушателите му винаги имат възможност да вплетат собствената си визия в неговите композиции…

Тъй като пандемичната обстановка не позволява концерт, представянето на албума ще бъде Listening Party на 29 ноември в Sofia Live Club, където всеки ще може да чуе парчетата, да поговори с Kan Wakan и да се наслади на авторските 3Д визуализации, създадени към тях от визуалния артист Полина Герасимова.