Фронтменът на Pantera Philip Anselmo и неговата група The Illegals, обявиха датите за турнето “A Vulgar Display Of Pantera” през лятото на 2021 г. Те ще бъдат съпортвани от Baest.

Philip H. Anselmo е едно от най-популярните лица на американската метъл сцена. Philip H. Anselmo е най-известен като фронтмен на Pantera – една от най-значителните метъл групи в световен мащаб. Българката публика така и не успя да се срещне с Pantera на живо, но това лято ще получи шанса да изживее музиката на Pantera на концерт, защото една от основните фигура в бандата – нейният вокалист Philip H. Anselmo и съучастниците му във Philip H. Anselmo & The Illegals идват в Бългрия! Датата на концерта им в София е 6 август, а мястото е стадион „Юнак“.

EventEase в сътрудничество с Doomstar Bookings представят концерт на Philip H. Anselmo & The Illegals с изпълнение на целия емблематичен албум на Pantera „Vulgar Display of Power“. Това е шестият студиен албум на групата, издаден през 1992г., отворил нови музикални хоризонти пред бандата и променил лицето на метъла през 90-те. Знакови парчета като „Mouth for War“, „A New Level“, „Walk“, „Fucking Hostile“, „This Love“… ще останат не просто вечни хитове, а показно за това какво точно означава едно парче да е директен удар в лицето, от който могат да ти паднат зъбите. Това са примери за честно изсвирена музика със заряд; музика, която надскача понятието „актуална“ и се затвърждава като класика.

Ето новите дати:

Jul. 24 – St. Petersburg (RU) A2 Green concert
Jul. 25 – Moscow (RU) Adrenaline Stadium
Jul. 29 – Tolmin (SL) Metal Days
Jul. 30 – Saint maurice de gourdans (FR) Sylak Festival
Jul. 31 – Utrecht (NL) Tivoli
Aug. 01 – Oberhausen (DE) Turbinehalle
Aug. 04 – Budapest (HU) Barba Negra
Aug. 05 – Belgrade (RS) Beogradski Sajam
Aug. 06 – Sofia (BG) Yunak
Aug. 07 – Brasov (RO) Rockstad Extreme Fest
Aug. 09 – Vienna (AT) Simm City
Aug. 10 – Krakau (PL) Studio
Aug. 11 – Jaromer (CZ) Brutal Assault Festival
Aug. 13 – Derbyshire (UK) Bloodstock Festival (no BAEST)
Aug. 14 – Kortrijk (BE) Alcatraz Festival