На 30 април ще бъде издаден “Live в Knebworth 1990“, нов албум, документиращ шоуто на Pink Floyd в Knebworth.

Концертът, който не беше издаван до появата си в бокс-сета “Later Years” през 2019, ще дебютира като самостоятелно издание в цифров вид, на CD и двоен винил. Певецът и китарист David Gilmour е ремиксирал аудиото с Andy Jackson, а проектът включва и нова обложка, заснета от Aubrey “Po” Powell.

Silver Clef Award Winners Knebworth, излъчени в световен мащаб по MTV, се проведe на 30 юни 1990 г. пред около 120 000 фенове. Paul McCartney, Genesis, Phil Collins, Robert Plant (с Jimmy Page), Dire Straits, Eric Clapton и Tears for Fears се изявиха на събитието, което подкрепи усилията на благотворителната организация Nordoff Robbins за създаване на BRIT School.

Има нещо специално в Кнебуърт“, казва барабанистът Nick Mason в изявление, с което анонсира албума. „Всички ние все още имаме приятни спомени от свиренето там през 70-те и това шоу не беше по-различно. Като момче от Северен Лондон това беше почти домашен мач, но с допълнителна наслада от повторното събиране на групата след огромно турне, продължило повече от година“.

Това беше и възможност да накарам прекрасната Candy Dulfer да свири с нас – бях неин фен от доста време и беше жалко, че нямахме възможност да работим с нея ” продължи той. “Гостува и нашия скъп приятел Michael Kamen. Той допринесе толкова много за PF през последните 10 години, че е страхотно да има нещо от неговото свирене в записа.”

Предварителни поръчки – тук.

Pink Floyd: “Live at Knebworth 1990

1. Shine on You Crazy Diamond, Parts 1-5
2. The Great Gig in the Sky
3. Wish You Were Here
4. Sorrow
5. Money
6. Comfortably Numb
7. Run Like Hell