Placebo анонсираха ново парче, “Surrounded By Spies”, което ще се появи следващата седмица.

Дуото, състоящо се от Brian Molko и Stefan Olsdal, наскоро пусна своя първи сингъл от пет години насам – “Beautiful James“. Той е показателен за звука в предстоящия осми студиен албум, наследник на “Loud Like Love” от 2013-та.

Surrounded By Spies” ще бъде издаден следващия вторник, 9 ноември.

По време на скорошно интервю, фронтменът Molko обясни, че групата „вече е завършила“ новия си албум преди пандемията от коронавирус да удари в началото на 2020 г. „Заради това, което се случи, всичко се забави с около две години“, каза той.

Знам, че беше разочароващо за феновете. Със сигурност беше много разочароващо и за нас, безкрайното чакане да пуснем нова музика, но поне беше там. Знаехме, че го имаме.” Певецът също така каза, че Placebo са променили процеса на писане този път в опит да „не улесняват себе си“.

Update (04.11.2021): Ден, след като Placebo анонсираха ново парче, “Surrounded By Spies” (което се очаква следващата седмица), групата обяви и своя нов албум, “Never Let Me Go“.

Все още не е ясна датата на издаване на “Never Let Me Go“, но той ще бъде достъпен за предварителни поръчки следващия вторник, 9 ноември.