Изпълнителят представи две нови парчета “Crossing A Line” и “Nothing Makes Sense Anymore”. Потвърдени са няколко солови концерта в САЩ, Великобритания и Азия това лято

Вторият главен вокалист на Linkin Park Mike Shinoda обяви, че ще издаде соловия си албум “Post Traumatic” на 15-ти юни чрез Warner Bros. Records. Заедно с новината за албума, Shinoda представи две нови парчета, “Crossing A Line” и “Nothing Makes Sense Anymore”, както и видеото към “Crossing A Line”. Албумът от 16 песни може да се поръча предварително и ще включва двете гореспоменати парчета заедно с три парчета от EP-то “Post Traumatic”, което излезе по-рано тази година и беше посрещнато с адмирации. Освен това, изпълнителят ще направи няколко солови концерта това лято, включително в Identity LA в Лос Анджелис на 12-ти май, както и Reading and Leeds Festival, и Summer Sonic Festival в Япония през август. Допълнителни дати ще бъдат обявени скоро.

В месеците след смъртта на Chester Bennington, Shinoda се отдава на изкуството като начин да се справи с тъгата. Без да има план, Shinoda се затваря в дома си в Лос Анджелис и започва да пише текстове, да записва песни и да рисува. През януари той издава EP-то “Post Traumatic”, състоящо се от три изключително лични парчета, всяко от които носи сила и представя личната скръб на изпълнителя. И трите песни са придружени от заснети в домашни условия клипове, които Shinoda снима и обработва сам. Парчетата са посрещнати с положителна оценка, като New York Times ги обявява за: „отражение на електронни песни за скръб, а римите, преминаващи в пеене на припевите, потвърждават емоциите на объркване, скръб, гняв, самосъжаление и въпроси.”

Следвайки излизането на EP-то си, Shinoda продължава да пише, а резултатът се отразява в предстоящия албум “Post Traumatic”, открит и много личен запис, който, въпреки заглавието си, не е свързан само със скръбта, дори и да започва от там. „Това е напускане на тъгата и тъмнината, а не отиване към тъга и тъмнина”, споделя Shinoda. В основата си албумът “Post Traumatic” е албум за изцелението. Песните, въпреки, че се отнасят конкретно до справянето на Shinoda със загубата, могат да се свържат с хората благодарение на честността и сърцето, които той влага. „Ако хората са преминали през нещо подобно, надявам се, че ще усетят, че не са сами”, споделя той. „Ако не са преминали през това, се надявам да бъдат благодарни.”

Mike Shinoda е текстописец, изпълнител, звукозаписен продуцент, филмов композитор и визуален артист с висше образование специалност илюстрация и докторантура със специалност “Humane Letters” от колежа Art Center College of Design. Той е известен като вторият вокалист на мултиплатинената рок група с награди Grammy, Linkin Park, която има над 55 милиона продадени копия в целия свят и огромна фен база, като държи рекорда за най-харесвана група във Facebook и има над 5,5 милиарда гледания на клиповете си в YouTube. Shinoda е един от основателите на групата, чийто дебютен албум “Hybrid Theory” стана най-продавания за века и получи диамантен сертификат, продавайки над 10 милиона копия само в САЩ. Linkin Park имат зад себе си разпродадени концерти на стадиони в целия свят, както и редица отличия като 2 награди Grammy, 5 American Music Awards, 4 MTV VMA награди, 10 MTV Europe Music Awards, 3 World Music Awards, и последната, “Rock Album of the Year” на наградите на iHeartRadio Music 2018 г. за седмия им студиен албум “One More Light”. През 2005 г. Shinoda представи първия си солов проект с името Fort Minor и пусна албума “The Rising Tied”, който получи одобрението на критиците, а сингъла “Where’d You Go” достигна до номер 4 в класацията Billboard Hot 100 и към момента има почти 10 милиона гледания в YouTube.

Албумът “Post Traumatic” на Mike Shinoda ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Слушайте песента “Crossing A Line” в Spotify и в Apple Music