Европейска прогресив метъл инвазия в София на 19 октомври!

Monuments , Vola , Atlas и Kadinja ще гостуват за първи път в България по покана на EventEase. Подкрепата от българска страна е в лицето на джент/метълкор бандата 40 Days Later.

Общият концерт на 5-те банди ще се проведе на 19 октомври в София и е част от мащабно европейско турне по случай новите албуми на четирите банди: англичаните Monuments – “Phronesis“, датчаните Vola – “Applause Of A Distant Crowd“, французите Kadinja – “Super 90” и финландците Atlas – “Primitive“.

Мястото е зала „Универсиада-Изток“ бул Шипческии проход 2, a капацитетът на събитието е само за 600 посетители.

Monuments е банда, базирана в Лондон, със стаж от 11 години и със вече утвърдени позиции на prog/math/djent сцената. Като че ли има нещо вярно в лафа: „Monuments са това, което щеше да се роди, ако Meshuggah и Mastodon очакваха бебе.“ А и нали именно легендарната math метъл група от Швеция Meshuggah, уж, пое отговорността за пръкването на стила „djent“.

Новия албум на Monuments носи заглавието „Phronesis“ и излиза на 5 октомври чрез Century Media, което означава, че феновете в България ще се запознаят с него на живо още докато е топъл-топъл. На 3 август беше пуснат и видео клип към песента „A.W.O.L“ от него:

Vola – djent банда от Копенхаген – е първият специалният гост на вечерта. Създадена през 2004г. в Дания, VOLA изкарва дебютния си дългосвирещ албум „Inmazes“ (Mascot Label Group) едва през 2015г. Ето ги сега през 2018г. вече набрали точки, продължават да вдигат рейтинга си с чисто нов албум, озаглавен „Applause Of A Distant Crowd“ и с пилотния сингъл „Smartfriend“, който вече е с официално видео:

Vola са куул по всички параграфи – млади са, школувани са и умеят да задържат медала на модерното откъм хубавата страна. От тях очаквайте тежки парчета, прецизно изсвирени китарни партии, елегантно пипнати електронни подложки и не само познаване на стила, но и добър вкус на сол или с други думи – премерени съставки в точен грамаж.

Atlas са една от най-актуалните финландски метълкор банди, определящи стила си като “Northcore” – смесица от тежки рифове, съчетани с примамливи мелодии и потапящи звукови пейзажи, вдъхновени от северния мрак. Премиерно ще ни зарадват с чисто новия си албум Primitive.

Kadinja е модерна, 5-членна, прогресив метъл банда, създадена през 2013 г. в Париж. Първото им EP е издаденo през декември 2013 г. и е моменталически последвано от редица участия на фестивали като Lower Tuned, UK Tech Fest и Euroblast, където бандата свири редом до пионерите от прогресив метъл сцената като Heavy Metal Ninja, Skyharbor, Modern Day Вавилон и др.

Kadinja трескаво подготвя и следващия си албум Super 90’s , който ще бъде пуснат в края на 2018г. С амбицията да достигне до по-широка аудитория от тази на метъл сцената, този албум има тенденция да бъде по-концептуален, “по-рок” и с повече внимание към техническия подход. С този албум франсета искат да изкажат своят почит към ерата на 90-те. Албумът ще бъде издаден от лейъла Arising Empire, част от семействто на Nuclear Blast.

Българската джент/метълкор банда 40 days later ще има честта да открие концерта на 19 октомври и ще представи парчетата от дебютния си албум “Alterations”, който видя бял свят точно преди една година.

Групата е основана през вече далечната 2008 година и преминава през няколко трансформации, докато стигне до сегашния си състав, а именно Георги Спиров – вокал, Христо Занев – вокал/китари, Ангел Диков – китари, Ари на баса и Мартин Колев на барабаните.

Слушайте ги тук: https://40dayslater.bandcamp.com/album/alterations

*Събитието е без възрастово ограничение.

Бъдете част от мащабното шоу на 19 октомври /петък/ и непропускайте уникалната европейска djent и метъл инвазия в зала Универсада.

Билети „Ранно пиле“ на цена от 30 лв. може да намерите само в магазин „ЯКО“ (гр. София, ул. „Граф Игнатиев“ №43).

Стандартни билети от 35 лв. в цяла България от мрежата на Ticketportal.bg и на касите на билетопродавача в НДК, ОМV, На Тъмно и книжарници „Booktrading“.

Онлайн билети с опция принтирай вкъщи директно от: http://bit.ly/MonumentsVolaSofia

Събитието във Facebook следете тук: https://www.facebook.com/events/2156518664561237/