Rock am Ring, един от най-големите немски музикални фестивали е бил прекратен тази вечер заради терористична заплаха.

Организаторите са били принудени от полицията да евакуират посетителите и да прекратят фестивала. Сред групите, които бяха предвидени за първия ден на фестивала са Rammstein, Bastille, Five Finger Death Punch, Liam Gallagher, In Flames, Skindred, 2Cellos и много други.

Поради вероятна терористична заплаха полицията ни посъветва да прекратим фестивала. Помолихме всички посетители да напуснат мястото на фестивала по спокоен начин, насочвайки се към изходите и къмпингите. 

Всички посетители ще бъдат информирани за всяко развитие по каналите на “Rock am Ring” – социални мрежи, радио и високоговорители. Надяваме се фестивалът да продължи утре. Благодарим ви за съдействието.

Над 80 000 посетители са пътували до Nuernburgring близо до Нюрнберг, за да посетят легендарния фестивал. Заради атаката в Манчестър полицията е взела извънредни мерки за сигурност – на място са били изпратени над 1 200 полицаи.

Организаторите се надяват в събота да продължат по програма.

Update (3 юни, 12:30) Днес фестивалът продължава по предварително обявената програма, полицията е дала разрешение за провеждането му. Службите не са открили нищо обезпокоително след вчерашната евакуация и последвалото претърсване на мястото. Арестувани са двама служители на фирма, обслужваща известния рокфестивал, за които се смята, че са внесли на територията на фестивала подозрителен предмет.