Номинираните за Grammy Porcupine Tree с гордост представят “Closure / Continnuation” – албум, който е бил в процес на създаване цели 12 години. Днес те споделят първия сингъл “Harridan“, наличен вече във всички стрийминг услуги.

Новият албум Closure / Continnuation” ще бъде издаден на 24 юни 2022-ра от Music for Nations/Megaforce Records, първия сингъл може да слушате по-долу.

Една от най-напредничавите рок групи на своята епоха, Porcupine Tree е основана през 1987 г. от известния музикант/продуцент Steven Wilson като отдушник за експерименталните записи, които прави извън пост-рок дуото No-Man. С добавянето на клавириста Richard Barbieri и барабаниста Gavin Harrison, Porcupine Tree скоро се превъръщат в истинска група, издавайки 10 студийни албума между 1992 и 2009 г. Всяко ново издание показва, че Porcupine Tree изследват нови музикални идеи, като тяхната експанзивна музика се измества от пасторален психеделичен рок и ембиентни електронни звукови пейзажи до експериментален поп и прогресив метъл. По-късните издания като номинираната за награда Grammy за 2007 г. “Fear Of A Blank Planet” и “The Incident” от 2009 г. – най-продаваният албум досега на групата, достигайки до топ 25 и в САЩ. и Обединеното кралство — показват как Porcupine Tree без усилие смесват жанрове, за да създадат новаторска музикална вселена.

Групата разказва: ““Harridan” и няколко от другите нови песни са били в процес на композиране още след излизането на “The Incident”. Първоначално те са запазени в бавно разрастваща се папка на компютърен диск, наречена PT2012, по-късно преименувана PT2015, PT2018, и т.н.“,.

Ето, днес вече настъпи този епохален момент – след 12 години очакване, имаме нов сингъл на Porcupine Tree:

Също така групата е сподели новини за своето завръщане на сцените в Обединеното кралство и Европа през октомври/ноември 2022 г.

Получете изключителен достъп за предварителна продажба за билети за турне, като поръчате предварително албума или се регистрирате през официалния магазин на Porcupine Tree. Датите на турнета в Америка и Канада ще бъдат обявени в началото на следващата година.

Албумът “Closure / Continuation” може да бъде поръчан на CD, стандартен двоен винил, бял или прозрачен син винил и на касета. Делукс изданието ще съдържа две бонус парчета, а аудиофилското издание може да бъде поръчано с допълнително CD с три допълителни парчета и инструментали. Предварителни поръчки – тук.

Porcupine Tree: “Closure / Continuation

One, one. Harridan
One, two. ???
Two, one. ???
Two, two. ???
Three, one. ???
Three, two. ???
Four, one. ???

Обявените до момента дати:

Oct. 21 – Berlin, DE – Max Schmelinghalle
Oct. 23 – Vienna, AU – Gasometer
Oct. 24 – Milan, IT – Forum
Oct. 27 – Stockholm, SW – Globe
Oct. 28 – Copenhagen, DK – Falkoner Theatre
Oct. 30 – Katowice, PO – Spodek Hall
Nov. 02 – Paris, FR – Le Zenith
Nov. 04 – Stuttgart, DE – Porsche Arena
Nov. 06 – Oberhausen, DE – KP Arena
Nov. 07 – Amsterdam, NL – Ziggodome
Nov. 09 – Zurich, CH – Halle 622
Nov. 11 – London, UK – SSE Arena, Wembley