Teresa Salgueiro идва за концерт в Sofia Live Club на 13 октомври. Билети от 40/45/50 лв в мрежата на ePayGo. Тя ще представи песни от последните си два солови албума “O Mistério” и “O Horizonte“, както и песни на Madredeus.

Тереза Салгейро е без съмнение уникален артист и през последните три десетилетия олицетворява емблатичен образ на Португалия пред света. Нейният път в музиката започва през 1986, когато тя е на 17 години и е поканена да участва в основаването на португалската група Madredeus, следват записи на девет албума с оригинална музика, създадена специално за нейния глас.

Между 1987 и 2007 минават двадесет години в пътуване, а над пет милиона албума са продадени из целия свят. Групата става следващия международно признат артист на Португалия след Amália Rodrigues. Тереза Салгейро със своето дискретно и деликатно присъствие и своя изключителен глас е с първостепенна роля в това музикално приключение. Доказани артисти, като Jose Carreras, Caetano Veloso, Gilberto Gil, Carlos Núnez, Angelo Branduardi или Zbigniew Preisner и Wim Wenders (за когото работи и като актриса във филма Лисабонска история) признават Тереза за една от найголемите съвременни певици. Този факт проправя следващите стъпки в нейната кариера, следват колаборации с артисти от цял свят. През 2011 г. се оттегля в манастира Arrábida, където записва първия си самостоятелен албум. Този път освен продукцията тя пише цялата музика и текстове. С O Mistério продължава непрекъснатото си пътешествие по света, концертира на значими сцени, пред публика, която се втурва, с ентусиазъм и любопитство към срещата с този глас, който слуша със страст и преданост през годините. Пътешествието на O Mistério кулминира в създаването на оригинални аранжименти за серия мексикански и южно американски песни, които се превръщат в ексклузивен албум за Мексико – La Golondrina y El Horizonte – със световна премиера на прочутия фестивал Cervantino.

O Horizonte, новият и албум утвърждава нейните умения да пише музика и текст, изразени в създаването и интерпретирането на оригинален репертоар. С предстоящото турне, което ще я отведе още веднъж до престижни световни сцени, Тереза Салгейро представя шоу, което показва многообразието и – интерпретация на нейните собствени песни, оригинални аранжименти на португалски класики, като обръща и специално внимание на бившата си група Madredeus. Тереза Салгейро прокарва диря през възвишена, деликатна и дълбока паяжина от емоции, в която демонстрира, без сянка на съмнение, своята репутация на създател на магическа атмосфера на безспорна красота.