Aвстралийската екстремна метъл сензация Thy Art Is Murder идва за първи път в България за концерт през лятото на 3 юли в стoличния клуб *Mixtape 5*.

Ето и програмата за събитието, което е само след няколко дни:

19:00 – Отваряне на врати

19:45 – Corpostasis
21:00 – Thy Art Is Murder 

22:10 – Очакван край

На вниманието а всички непълнолетни:  концертът ще бъде достъпен за непълнолетни лица и без придружител, но е нужно да носят своя документ за самоличност.

Останалите по-малко от 200 билета струват 25лв и могат да бъдат закупени от мрежата на www.bilet.bg, както и на всички каси www.bilet.bg/каси и магазини На Тъмно. В деня на събитието и на място ще струват 30лв

Заснемането и филмирането с професионални камери ще е абсолютно забранено, освен за акредитираните фотографи.

Забранява се влизането във клуб Mixtape 5 с:

– оръжия, остри метални предмети, ножове
– стъклени предмети и бутилки
– храни и напитки
– наркотици
– запалителни вещества и взривни материали

– професионални камери, лазерни устройства

Thy Art Is Murder (TAIM) са деткор / дет метъл група създадена в Сидни, Австралия през 2006г. Музиката им често бива описвана като форма на екстремния метъл, познат още като ‘деткор’, който обединява елементи на дет метъла и метълкора. Вокалистът на групата – CJ McMahon споменава в интервю, че лично за самата група, вдъхновението и музикалното влияние на текстовете на музиката, и на ‘live‘ перформънса са повлияни от групи като Behemoth, MeshuggahDecapitated. Именно Behemoth са групата, която е оказала най-голямо влияние на стилът на Thy Art Is Murder, като самия McMahon я определя като “най-добрата група на планетата”. По стил, TAIM често бива сравнявана с The Black Dahlia MurderMorbid Angel & Cannibal Corpse.

Вижте видеото ’Puppet Master’: