Ретро геният Скот Брадли ще ни радва със своя винтидж на световните музикални хитове на 21 век. Американската формация Postmodern Jukebox, чиято музика феноменално избухна преди две години, ще гледаме на живо в началото на лятото. Те ще пеят в зала 3 на НДК на 31 май и на пловдивския Античен театър на 1 юни.
Те са абсолютни рекордьори в социалните мрежи – с милиони фенове по цял свят, с над 350 000 000 гледания в You Tube и още толкова споделяния на клиповете им. Световното им турне за 2016-а е с над 280 концертни дати! Всичко това заради уникалния начин, по който Postmodern вдъхват нов живот на любимите стари парчета и превръщат съвременните поп хитове в още по-желани от оригиналите. “All about the bass“, “Shake It Off” на Taylor Swift, “Steal My Girl” на One Direction, “Burn” на Ellie Goulding, “I’m Not the Only One” на Sam Smith и “I Don’t Mind” на Usher и още много други хитове връщат публиката към изминалите години и доказват, че Postmodern Jukebox са истинска машина на времето.

Основател на групата е известният пианист Скот Брадли. С музиката си той успешно доказа, че всяко ново е добре забравено старо. Роденият в Лонг Айланд Брадли е израснал и възпитан с вкус към джаза и класическите стандарти. По собственото му признание той разглежда повечето известни поп и рок парчета, като чисти и нерафинирани: “Като безмилостен застъпник на дявола, аз установих, че само чрез промяна на контекста на тези песни, мога да разкрия техните истински вътрешни художествени достойнства”, обяснява Брадли. В началото той експериментира при изпълнеията си на живо с компилации и интерпратеции на популярни мелодии, но истинският му успех идва, когато започва да използва идеите си в поредица от видеоклипове за YouTube – (ScottBradleeLovesYa). Така популярността му придобива епидемични размери. Амбицирайки се все повече, Брадли започва да работи с променящи се музиканти и солисти в група, която нарича Postmodern Jukebox. Групата преработва хитовете на 21 век в разнообразие от стилове – от джаза на 20-те, ирландския фолк, рагтайм и суинг и дори ретро кабаре. “Моята цел е да накараме публика ни да мисли за песните не като за твърди непроменими обекти, а като мек и ковък материал. Песните могат да бъдат усукани, оформени и променени, без да губят своята идентичност – точно както ние растем, остаряваме, но си оставаме същите”, твърди Брадли.

Звучни, дръзки, стилни и винаги на високо ниво са изпълненията на Postmodern Jukebox. От творческа гледна точка, аз правя всичко по аранжирането, но музикантите, с които работя, допринасят много със страхотните си идеи, твърди Брадли. Например нашият басист Адам Кубота дойде с идеята за блуграс, нашата вокалистка Робин Адел Андерсън направи голяма част от мелодията за нашия “Thrift Shop” сама, барабанистът ни Алън Меднард не само създаде нашия минималистичен барабнен звук, но и се превърна в любимец на феновете ни, благодарение на енергичните си изпълнения пред публиката. Така популярните поп песни от близкото минало продължават да живеят като истински музикални гиганти. Магията е такава, че слушателите независимо дали възнамеряват да танцуват или не, не могат да спрат краката си да го правят, бедрата им се залюляват и всичко извън сцената се превръща в шеметна енергия.


Групата утвърждава своя винтидж стил и с външността си. Момчета с тиранти, карета и костюми, а жените със зашеметяващи тоалети на жената вамп до пищни и ретро модели. Момичетата на Postmodern Jukebox са истински неустоими. Морган Джеймс, Хейли Райнхарт, Ариана Савалас притежават от всичко по много – талант, сто процентов сексапил и божествени гласове. Ще ги видим и у нас, когато са на върха на тяхната слава. Postmodern Jukebox вече събраха овации от половината свят – от Ню Йорк, Амстердам, Париж, Бареселона до Аляска и Мауи. Ще се срещнат за първи път със своите фенове и в България благодарение на продуцентска агенция Bg Sound Stage.
Билетите са в продажба с мрежата на Ивентим, в Билетния център на НДК и на касата на общината в центъра на Пловдив.