Преди около месец предположихме, че Ed Kowalczyk се завръща в Live, днес дойде и официалното потвърждение – групата е заедно и записва нов албум! Оригиналния състав на групата – Ed Kowalczyk (вокал, китара), Chad Taylor (китара, бек-вокали), Patrick Dahlheimer (бас) and Chad Gracey (ударни) дори обявиха планове за световно турне за 25-тата годишнина на дебютния Mental Jewelry. По думите на Ed:

След доста дълга раздяла, ние сме много развълнувани от това усещане – все едно започваме всичко отначало. Усещането е като да се завърнеш вкъщи след дълго пътуване, толкова е хубаво да си отново на своето място

Оригиналният състав на Live бе последно заедно през юли 2009, след което Kowalczyk напусна групата и опита самостоятелна кариера.

След раздяла от цели три години, останалите поканиха вокалистът на Unified Theory Chris Shinn с когото записаха The Turn от 2014 и това доведе до съдебно дело, заведено от Kowalczyk за използването името Live.

Пишем нови песни и записваме, заедно решихме да не бързаме твърде много със следващия проект. Не искаме очакването да запишем цял албум да се отрази на записите. Идеята в момента е да се отпуснем, за излезем на сцената заедно и да видим дали енергията ще подтикне нашата креативност. Има възможност да издадем нещо кратко още през 2017-та, очаквайте и нещо повече през 2018-та

https://www.youtube.com/watch?v=FNrQOUtXYOo