Оригиналните членове на легендарната банда Death ще се срещнат с избрани български фенове преди концерта си в клуб Mixtape 5, известиха от екипа на Projector Plus, организиращи първото шоу на пионерите на дет метъла у нас. Визитата е част от европейското турне наDeath DTA European Thought Patterns с оригинални членове на Death в състава си. Преди хедлайнърите ще ударят прогресив дет метъл машините Obscura.

Жест към родната публика е желанието на групите да се срещнат с фенове преди концерта. Късметлиите, избрани чрез игри в медиите, ще могат лично да се срещнат с членовете на Death DTA и Obscura, да получат автографи и да се снимкат с идолите си. В Mixtape 5 ще има обособен щанд с мърчандайз на бандите.

deat-dta-poster

Родните почитатели на твърдия саунд ще видят на една сцена знаменитите Gene Hoglan,Steve Di Giorgio,Bobby Koelble, Steffen Kummerer и Max Phelps, които обещават над двучасово шоу. В репертоара са всички класики на Death, посветени на живота и музиката на Chuck Schuldiner. Събитието максимално ще се доближи до оригиналното Death преживяване, уверяват организаторите.

Немците Obscura ще представят горещия си албум “Akroasis“, чиято премиера се състоя на 5 февруари.

Билети в Eventim и Ticetlogic по 35 лв. Ако останат пропуски, в деня на концерта цената им ще бъде 40 лв.

Повече информация в събитието във Facebook