През март 2023-та ни очаква величествено рок събитие с музиката на Jon Lord и Deep Purple.

Концертът с участието на фронтмена на Iron Maiden Bruce Dickinson, рок група и Симфоничния оркестър на Cantus Firmus ще празнува приноса на маестро Lord като забележителен оркестров и рок композитор, известен с новаторската си работа в съчетаването на рок с класически и барокови форми. Съосновател на групата Deep Purple, Jon Lord оставя свой отпечатък и с участието си във Whitesnake, Paice Ashton Lord, The Artwoods и The Flower Pot Men. Lord е приет посмъртно в Залата на славата на рокендрола на 8 април 2016 г. като член на Deep Purple.

Bruce Dickinson (Iron Maiden) – вокал
Tanya O’Callaghan (Whitesnake) – бас
John O’Hara (Jethro Tull) – клавишни
Kaitner Z Doka (Jon Lord, Ian Paice) – китара
Bernhard Welz – (Jon Lord, Don Airey) – барабани
Paul Mann – диригент

Симфоничен оркестър – Cantus Firmus

https://youtu.be/onBMMqxtOMM

Концертът с музиката на Jon Lord и Deep Purple ще бъде под диригентската палка на маестро Paul Mann, който е бил близък приятел на Lord е и дирижирал Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул. Този път Paul Mann ще дирижира симфоничния оркестър на Cantus Firmus.

Самият Bruce Dickinson споделя, че още от тийнейджър е огромен почитател на Deep Purple. Той е приятел с музикантите от групата, а с Джон Лорд са обсъждали съвместни музикални идеи: “Джон беше прекрасен джентълмен и ние бяхме близки приятели. Имахме всякакви луди планове, включително аз да тръгна на турне с него, да пея песни на Deep Purple с оркестър. Но неговата смърт сложи край на всичко. Много ми липсва. Той беше прекрасен човек.”

Винаги в епицентъра на най-горещите рок събития, Z-Rock е желан медиен партньор на най-големите фестивали у нас, между които са Midalidare, Hills Of Rock, Sofia Live Fest, Rebel Rebel. През ефира на радиото са минали с лайф изпълнения и интервюта емблематични български и световни рок легенди като Съли Ърна, Рони Ромеро, Джон Лоутън, Боби Рондинели, Чък Били от Testament, екипът н  I.M.P- Intelligent Music Project, Б.Т.Р., Обичайните заподозрени, Джоуи Ди Майо от Manowar, Николо Коцев, Jerremy? и редица други музикални легенди.

Z-Rock e и предпочитаната радио станция в София според последните представителни извадки на GARB. Рок радиото се нарежда на първа позиция в София по слушаемост в категория 15-69, както и в сектора на средна дневна слушаемост в същата възрастова група.

Билетите за грандиозното събитие са в продажба от 15.11.2022г. на ticketsbg.com и на epaygo.bg. Цени на билетите – от 80 до 140 лв. Ограничен брой ВИП места по 200 лв. Деца до 7 г. влизат безплатно с придружител и без право на място.