Родено от същия леден скандинавския мрак, който роди Ghost, Priest се състои от трио музиканти – вокалистът Mercury, който беше известен като Water, когато свиреше на бас за Ghost, клавирист Salt, известен преди като Air, и програмистът / клавирист Sulphur – който през 2017 г. и започна да издава своя собствена уникална електронна музика, която въпреки, че няма много звукова прилика с бившата им група, все още споделя същото творческо ДНК. Но докато Ghost са заимствали театралността си от олдскул хоръра и рока от 80-те, Priest е потънал в киберпънк и индъстриъл музиката.

След изключително популярното си, първо по рода си турне в САЩ миналия октомври в подкрепа на великолепния им студиен албум “Body Machine”, dark wave магьосниците Priest се завръщат с чисто нов сингъл, който подхожда както на звука, така и на образа им. “Personal Jesus” се нарежда като една от най-популярните песни на британските електро-кръстници Depeche Mode от най-продавания, изключително влиятелен албум на тази група от 1990 г. “Violator“. Песента не само се превърна в изключително популярен радиохит след излизането си, но и издържа през годините с кавър версии от всички – от Johnny Cash до Marilyn Manson и Def Leppard.

В тази нова версия, вокалистът на Priest Mercury впива зъби в монотонния текст на песента, докато групата преобразува отличителния звучен китарен риф на песента в вкусно изкривена клавирна линия, която подсилва зловещия сексапил. Групата заявява, че “Personal Jesus” е “една от онези вечни песни, които сякаш винаги са били там. “Когато получихме шанса да направим кавър на песен на Depeche Mode, малко се изпотихме – как изобщо трябва да подходиш? Премахнахме китарата, най-емблематичната част от песента, и я заменихме със синтезатор Moog! Това доведе до по-твърда версия. Това е трибют към групата, която мисля, че ни е повлияла най-много“.

Стриймвайте/изтеглете сингъла: https://orcd.co/priest_personaljesus

Кавърът на Priest е първата песен, която ще бъде издадена от предстоящия трибют албум на Depeche Mode, “All I Ever Wanted – A Tribute To Depeche Mode“, който ще включва още по-невероятни кавъри на Lebanon Hanover, Skold, Xiu Xiu, The Kvb и други! Очаквайте в магазините и дигиталните платформи на 17 март!