Английската рок икона Billy Idol пусна сингъла “Bitter Taste”, който е част от предстоящ мини-албум. Парчето е една от четирите нови песни в EP-то “The Roadside”.

Това е първа нова музика от британеца от близо седем години насам, голямата пауза се дължи на автомобилен инцидент.

Струва ми се, че в тези времена на глобална пандемия всички са на вълна спомени. Така че ми се стори съвсем естествено и логично да напиша нещо за моята катастрофа. За мен тя определено беше един вид катарзис, момент на пробуждане. Тогава част от мен остана там на пътя. В крайна сметка това се оказа нещо положително – осъзнах се. Може би на асфалта остана непочтителният млад Billy и това отвори вратата за един по-грижовен баща и по-чувствителен артист“, сподели той.

При въпросния тежък инцидент преди години мистър Idol се удари в друга кола в Холивуд, след като преди това не спря на знак Стоп. Певецът счупи лявата си предмишница, а в десния му крак бе имплантиран голям стоманен пирон, след 7-часова операция. Billy Idol даде повече подробности за този неприятен момент от живота си в своите мемоари “Dancing With Myself”, които излязоха през 2014 г.

Новото EP излиза на пазара на 17 септември. Продуцент е Butch Walker (Green Day и Wheezer). На китарата е дългогодишният сътрудник на британеца Steve Stevens, който е и съавтор на парчетата в албума. В момента Billy Idol е на турне в САЩ.

Billy Idol „The Roadside“ EP

01. Rita Hayworth
02. Bitter Taste
03. U Don’t Have To Kiss Me Like That
04. Baby Put Your Clothes Back On