За първи път в историята си Queen, заедно с певеца Adam Lambert, изпълниха емблематичния за групата сет от Live Aid 1985, тази неделя, 16 февруари, на концерта на Fire Fight Australia в Сидни.

Queen изсвириха оригиналния 22-минутен сет, състоящ се от шест песни: “Bohemian Rhapsody“, “Radio Ga Ga“, “Hammer To Fall“, “Crazy Little Thing Called Love“, “We Will Rock You” и “We Are The Champions“.

Участието на Queen на концерта Live Aid на стадион “Уембли” на 13 юли 1985 се сочи като “най-голямото изпълнение на живо на всички времена”. Изпълнението на Queen бе пресъздадено за биографичния филм „Bohemian Rhapsody“, който излезе през 2018 г. Филмът се превърна в най-печелившото музикално биографично произведение за всички времена, като донесе повече от 1 милиард долара в световния боксофис.

10-часовият концерт Fire Fight Australia събира средства за благотворителни организации, осигуряващи жизненоважни помощи за спасяване, възстановяване и рехабилитация в засегнатите райони на Австралия. Пожари унищожиха повече от 2400 домове и изгориха над 13 милиона декара в най-населената част от страната.