Китаристът на Queen, Brian May разкри, че в момента се възстановява след лек сърдечен удар. Музикантът преживя операция по-рано този месец след инцидент в градинарството, при която той разкъсва глутеална мускулатура.

Китаристът на Queen Brian May разкри, че е бил в болница след претърпян инфаркт. Във видео, публикувано в личния му профил в Instagram, той разкри, че освен, че се е наранил в областта на седалищните  части при инцидент в градината. Но когато болката в гърба му не отшумява, по-нататъшното тестване разкрива притиснат нерв. И в разгара на тези здравословни неволи, китаристът претърпял сърдечния удар, който го качва на операционната маса.

“Разказах ви, че имам разкъсан мускул“, споделя May в съобщение от 24 май. “Така ми поставиха диагнозата. И ние решихме, че това е нещо като причудлив инцидент в градинарството. Беше в областта на седалището – това наистина беше забавно. Почти забравих, че всичко, свързано със седалището, хората смятат за забавно“. May разказа, че е изпитал 40-минутна болка и стягане в гърдите. Наложило се лекарят му да го закара в болница, където разбрал, че има три запушени артерии и е бил третиран от медиците като “спешен случай”. “Всъщност се оказа, че имам три артерии, които са запушени и има опасност да блокират снабдяването с кръв до сърцето ми“, каза още той.

Въпреки че му бил препоръчан троен байпас, музикантът сподели, че е избрал да му бъдат поставени три стента, за да помогнат да се поддържа артерията отворена. “Беше невероятно“, казва китаристът за операцията си и последващото възстановяване. “Това е невероятна операция, извършена от правилните лекари. И аз им благодаря от сърце, защото излязох с сърце, което е много силно сега.”

„Мисля, че 50 години тичане с ремъка на китарата през лявото ми рамо, може да има нещо общо с това!“, пошегува се Brian.