Queen стартираха 50-седмична поредица в Youtube, озаглавена “Queen: The Greatest Live”, която ще предложи на феновете поглед към живота на бандата по време на турне.

Това е втората поредица след миналогодишните серии “Queen: The Greatest”, които проследяват историята на групата от първите им концерти до завръщането им с AdamLambert. Новата поредица обещава “редки архивни кадри, съвременни изпълнения и интервюта от петте десетилетия на съществуване на Queen”.

Поредицата е сглобена от дългогодишния сътрудник на бандата Simon Lupton, който продуцира “Queen: TheGreatest” и работи и по документалните “Queen: Rock theWorld”, “Queen: Behind the Rhapsody”, “Queen: Days of OurLives”, “Queen on Fire: Live at the Bowl” и “Queen Live atWembley ’86”.

В първия епизод на поредицата Brian May и Roger Taylor говорят за процеса, през който преминават по време на репетиции и как сглобяват сетлистовете си. “Репетициите с Roger винаги са малко изненадващи, защото не знаеш колко ще запомниш и не знаеш дали усещането ще е същото. Но е изумително как нещата се връщат към теб веднага щом започнеш”, казва May.

“Обикновено свирим една песен и проверяваме дали ще звучи добре на живо, но невинаги е така. Някои от песните просто не са подходящи за вълнуващо или ангажиращо изпълнение на живо. Затова има доста песни, които никога не сме свирили на концерти, а са включени в албуми и вероятно има добра причина за това”, допълва Taylor.

В края на миналата година May загатна за възможността за нови концерти с Adam Lambert в интервю пред Variety. “Има голяма вероятност да тръгнем на турне отново заедно. Обсъждаме го в момента, но вземането на решение става все по-трудно с възрастта. Вече не съм на 35 и не е лесно да напусна дома си за два месеца. Чувстваме се добре обаче ибихме искали да го направим още веднъж. Вероятно ще бъде в САЩ по някое време през 2023 г. Надявам се да стане, но вероятността е голяма”, каза той.