Британската кралска поща обяви, че издава набор от 13 специални марки, за да отпразнува една от най-влиятелните рок групи за всички времена, Queen. С над 300 милиона продажби за пет десетилетия, те са едни от най-успешните изпълнители на всички времена.

Осем марки ще представят изображения на някои от най-популярните и емблематични обложки на албуми на Queen: “Queen II”, 1974; “Sheer Heart Attack”, 1974; “A Night At The Opera”, 1975; “News Of The World”, 1977; “The Game”, 1980; “Greatest Hits”, 1981; “The Works”, 1984; and “Innuendo”, 1991. Комплектът се допълва от няколко, пресъздаващи изпълненията на живо: Freddie Mercury на стадион “Уембли”, 1986; Roger Taylor от Хайд Парк, 1976 г .; John Deacon от Hammersmith Odeon, 1975; и Brian May в Будапеща, 1986г.

Барабанистът Roger Taylor казавя: “Уау … марки, съдържащи нашите албуми! Каква чест. Благодаря, Royal Mail!”

Китаристът Brian May каза: “Трудно е да се изкажат с думи това, което чувствам, когато гледам тези красиви марки. ​​Ние – четири заблудени момчета започнахме на нашето търсене преди 50 години, животът ни беше посветен на това да се сбъдне нашата невъзможна мечта. Понякога странно е да се събудиш и осъзнаеш позицията, в която се намираме сега – станахме национална институция! Това е невероятна почит от Royal Mail. Особено трогателно е да погледнем тази колекция от изображения сега – сега че всички сме в свят, доминиран от коронавирус, в който нищо от това не би могло да се случи. Просто знам, че изпитвам огромно желание да притежавам един от тези набори! По някакъв начин това ще бъде начин да убедя себе си, че наистина всичко това се случва! “

Пълният комплект от 13 марки, предлагани в презентационен пакет, се продава на цена от 16 паунда. Марките и широката гама от колекционерски продукти вече са достъпни за предварителна поръчка на www.royalmail.com/queen и в онлайн магазина Queen.