Queens Of The Stone Age споделиха информация за своя нов албум, “In Times New Roman” – за него вече ви предоставихме неофициална информация, сега всичко е официално потвърдено!

QOTSA се обърнаха към Twitter последователите си на 8 май, за да сподели туит, който гласеше: „Това е нашата специална седмица!“ Феновете веднага отговориха, за да споделят вълнението си.

Queens Of The Stone Age последваха с друг туит, който гласеше „The World’s Gonna End“ с видеоклип, тийзващ предстояща нова песен. Началният кадър показва жена с дълги червени нокти, която удря дайре до горящ глобус, докато произнася текста: „I don’t care what the people know / The world’s gonna end in a month or so”.

Queens of the Stone Age и техният фронтмен Josh Homme бяха в новините повече поради причини, различни от музика през последните няколко години, но фокусът ще се върне директно към рокендрола това лято. Първият албум на групата от шест години насам, “In Times New Roman…“, трябва да излезе на 16 юни чрез Matador и е воден от първия й сингъл „Emotion Sickness“, който вече е наличен – слушайте го по-долу.

„In Times New Roman…“ е суров, на моменти брутален и не се препоръчва за хора със слаби сърца. И все пак това е може би най-красивият и определено най-възнаграждаващия албум в тяхната епична дискография. Най-язвителните текстове на Joshua Homme до момента са подкрепени от незабавно разпознаваемия звук на QOTSA, разширен и украсен с нови и безпрецедентни обрати във всяка песен. С „In Times New Roman…“ виждаме, че понякога човек трябва да погледне под белезите и коричките, за да види красотата, а понякога коричките и белезите са красотата.

Чувствайки се малко не на място и имайки затруднения в намирането на музика, към която биха могли да се свържат, членовете на QOTSA направиха това, което обичат да правят: “In Times New Roman…” е звукът на група, създаваща музиката, която членовете й искат да чуят, като същевременно дават на останалите от нас звуков форум, в който да се събираме. „The world’s gonna end in a month or two“, пее Homme, задавайки въпроса: Какво искате да правите с времето, което ви остава? Homme, Troy Van Leeuwen, Dean Fertita, Michael Shuman и Jon Theodore може да не успеят да ни спасят, но ни дават място, където да го изкараме.

Baby don’t care for me / had to let her go“, пее Homme. „People come and go on the breeze for a whole life, possibly? / I don’t really know.” Заглавието на албума е оживено във видео тийзър, който показва упадъка и излишъка на древна Италия с ироничен, модерен привкус, докато самите имена на песни включват набор от каламбури.

In Times New Roman” е записан и миксиран в студиото Pink Duck на Homme, което впоследствие е напуснал, както и Shangri-La на Rick Rubin. Той е продуциран от групата и миксиран от Mark Rankin, който спечели две номинации за Grammy за работата си по албума на QOTSA от 2013 г. “…Like Clockwork“. За да поръчате предварително албума в различни формати, кликнете тук.

Queens of the Stone Age – “In Times New Roman…

1. Obscenery
2. Paper Machete
3. Negative Space
4. Time & Place
5. Made to Parade
6. Carnavoyeur
7. What the Peephole Say
8. Sicily
9. Emotion Sickness
10. Straight Jacket Fitting

Предстоящите концерти на групата:

05/25 Columbus, OH – Sonic Temple Art & Music Festival
05/28 Boston, MA – Boston Calling
06/16 Neuhausen Ob Eck – Southside Festival
06/17 Landgraaf, NET – Pinkpop Festival
06/18 Sheessel, GER – Hurricane Festival
06/20 Halifax, UK – The Piece Hall (feat. Coach Party)
06/22 Margate, UK – Dreamland (feat. Coach Party)
06/23 Cardiff, UK – Cardiff Castle (feat. Coach Party)
06/28 Roskilde, DEN – Roskilde Festival
06/30 Gdynia, POL – Open’er Festival
07/02 Werchter, BEL – Rock Werchter
07/04 Lyon, FRA – Les Nuits de Fourviere
07/05 Albi, FRA – Festival Pause Guitare
07/07 Madrid, SPA – Mad Cool Festival
07/08 Lisbon, POR – NOS Alive
08/12 New York, NY – Forest Hills Stadium (feat. Phantogram & The Armed)
09/09 Sao Paulo, BRA – The Town
09/24 Louisville, KY – Louder Than Life
10/08 Sacramento, CA – Aftershock Festival