Jesse Hughes от Eagles Of Death Metal потвърди за нов албум на Queens Of The Stone Age

По време на лайвстрийм в Instagram Jesse Hughes от Eagles Of Death Metal потвърди за нов албум на Queens Of The Stone Age.

Eagles Of Death Metal са основани от Hughes и фронтмена на Queens Of The Stone Age Josh Homme, като двамата пишат и записват заедно и четирите албума на групата. На въпрос по време на стрийма за това с какво се занимава напоследък Hughes отговаря: “Записвам нов албум. Queens приключиха наскоро своя, сега ние записваме нашия”. Последният издаден студиен албум на Queens Of The Stone Age е “Villains” от 2017 г.

Новината идва в момент, в който Queen Of The Stone Age започнаха да разкриват планове за турне през 2023 г. Бандата трябваше да е хедлайнер на фестивалите Reading & Leeds през 2021 г. и Mad Cool по-рано тази година, но отмени участията си поради “ограничения и логистични проблеми”. Последният самостоятелен концерт на Queen Of The Stone Age беше през 2018 г., когато те бяха на турне в Австралия. Догодина обаче групата ще свири на фестивалите Southside и Hurricane, които се провеждат през юни в Германия.

Миналия месец Josh Homme се появи на сцената на Уембли по време на концерта в памет на покойния барабанист на Foo Fighters Taylor Hawkins. Той изпълни кавър на “Let’s Dance” на David Bowie заедно с Nile Rodgers, а по-късно се присъедини към Dave Grohl и John Paul Jones от Led Zeppelin, което отбеляза завръщането на Them Crooked Vultures. Супергрупата изпълни кавър на “Goodbye Yellow Brick Road” на Elton John, кавър на “Long Slow Goodbye” на Queens Of The Stone Age и тяхното собствено парче “Gunman”. Те свириха и на концерта в памет на Taylor Hawkins в Калифорния, като там вместо “Gunman” изпълниха “Dead End Friends”.

Them Crooked Vultures не бяха свирили заедно от 2010 г. По-рано тази година обаче Grohl сподели, че има възможност за завръщането на групата: “Надявам се някой ден отново да свирим заедно.” През 2019 г. Homme също изрази надеждата си за реформирането на групата.